Ο πρωθυπουργός του Καναδά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 09:35

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δεσμεύθηκε χθες Τετάρτη να ανακτήσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν «το δεύτερο κύμα» που θα είναι χειρότερο από το πρώτο.

«Μπαίνουμε σε ένα φθινόπωρο το οποίο ίσως να είναι χειρότερο από την άνοιξη», προειδοποίησε ο Τριντό σε μια σπάνια «ομιλία του προς το έθνος», η οποία διήρκησε 15 λεπτά.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Καναδός πρωθυπουργός μετά την ανάγνωση ενώπιον του κοινοβουλίου της «Ομιλίας του θρόνου», στην οποία παρουσιάστηκε η ατζέντα της κυβέρνηση για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

«Στις τέσσερις μεγαλύτερες επαρχίες μας το δεύτερο κύμα δεν έρχεται, έχει ήδη ξεκινήσει», υπογράμμισε ο Τριντό.

Ο ίδιος κάλεσε τους Καναδούς να σεβαστούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, «ώστε το δεύτερο κύμα να παραμείνει υπό έλεγχο» και να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown, μετά το πρώτο το οποίο γονάτισε την καναδική οικονομία.

«Για εμάς συνολικά είναι η μάχη της γενιάς μας», τόνισε ο Τριντό. «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι».

O αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 σημειώνει άνοδο τις τελευταίες ημέρες στον Καναδά, με τον ημερήσιο μέσο όρο να φτάνει τα 1.123 την προηγούμενη εβδομάδα, σε σχέση με 380 που ήταν στα μέσα Αυγούστου.

«Έχουμε τη δύναμη να θέσουμε αυτό το δεύτερο κύμα υπό έλεγχο. Ξέρω ότι μπορούμε να το κάνουμε διότι το έχουμε ξανακάνει», επεσήμανε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 147.753 κρούσματα και 9.243 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 09:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει