Ο πρωθυπουργός Όρμπαν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 15:20

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να περιπλέξει τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, αφότου ο εθνικιστής ηγέτης κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ για «ηθικό ιμπεριαλισμό».

Ο Όρμπαν, που είπε τον Σεπτέμβριο ότι μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούσε το «plan A» κι ότι δεν έκανε σχέδια για μια προεδρία του Μπάιντεν, βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του και τις κινήσεις του να επιβάλει περισσότερο κρατικό έλεγχο στο δικαστικό σύστημα, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που κυβερνά από το 2010, έχει έλθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα, όπου ο Τζο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος, σχετικά με την αποσάθρωση, όπως καταγγέλουν οι επικριτές του Όρμπαν, των δημοκρατικών αξιών από την κυβέρνησή του.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση το 2022 λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και της αποδυνάμωσης της οικονομίας, συνεχάρη τον Μπάιντεν σε μια επιστολή, έγινε γνωστό από τον επικεφαλής του γραφείο τύπου του Μπερταλάν Χάβασι.

«Θέλω να σας συγχαρώ για την επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία για τον προεδρικό θώκο. Σας εύχομαι υγεία και συνεχή επιτυχία στην άσκηση των υπέρμετρα σοβαρών καθηκόντων σας», έγραψε ο Όρμπαν στην επιστολή, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 15:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει