Ο πρόεδρος Εσέμπσι δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις φετινές εκλογέςΟ πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Νοεμβρίου «για να ανοίξει τον δρόμο για τους νέους».

Σε ηλικία 92 ετών ο Εσέμπσι, ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Τυνησίας, είναι στην εξουσία από το 2014 και βάσει του Συντάγματος έχει δικαίωμα να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

«Ειλικρινά θα πω ότι δεν επιθυμώ να θέσω υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία, διότι η Τυνησία έχει πολλά ταλέντα» και «πρέπει να ανοίξω τον δρόμο στους νέους», δήλωσε κατά την έναρξη του συνεδρίου του κόμματός του Νιντάα Τουνές.

Στην αίθουσα κάποιοι υποστηρικτές του φώναξαν: «Ο λαός θέλει και πάλι τον Μπέτζι».

Στην Τυνησία θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου και προεδρικές από τις 17 Νοεμβρίου. Αυτές θα είναι οι τρίτες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο οποίος κυβερνούσε την Τυνησία επί 23 χρόνια.

Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Εσέμπσι κέρδισε στις πρώτες ελεύθερες προεδρικές εκλογές.

Προς το παρόν κανένα από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας δεν έχει ανακοινώσει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, 09:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει