Ο πρόεδρος της Αλβανίας βράβευσε δύο Έλληνες αθλητές και έναν δημοσιογράφο


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020, 19:58

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, επισκέφθηκε χθες τη Δερβιτσάνη, κεφαλοχώρι του ελληνικού μειονοτικού Δήμου Δρόπολης, για να βραβεύσει δύο Έλληνες μειονοτικούς αθλητές, και έναν δημοσιογράφο.

Πρόκειται για τον διεθνή ποδοσφαιριστή Λευτέρη Μήλο, και τον βολεϊμπολίστα Χρίστο Ντρίτσο καθώς και τον αθλητικό δημοσιογράφο Σωκράτη Παπαδόπουλο.

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Μέτα εξήρε το ρόλο της εθνικής ελληνικής μειονότητας στον αθλητισμό της Αλβανίας-με ονόματα όπως ο Παναγιώτης Πάνος, ο Βασιλάκης Ζέρης, ο Περικλής Δαλές, ο Αριάνης Τζούμπας, ο Αριάνης Μπελάς-αλλά και γενικότερα στις τέχνες και τα γράμματα.

Δεσμεύτηκε ότι η εθνική ελληνική μειονότητα θα βρει στο πρόσωπό του έναν σθεναρό υποστηρικτή σε ό, τι αφορά τον σεβασμό των δικαιωμάτων της. Αναφέρθηκε ταυτόχρονα και στις σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα, επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για την πορεία της Αλβανίας στους Ευρωατλαντικούς οργανισμούς, όπως και την αναγκαιότητα περαιτέρω βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020, 20:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει