Ο πρόεδρος της Κίνας ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Μακρόν ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊόΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 11:33

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, μετέδωσε σήμερα Παρασκευή η εθνική τηλεόραση.

Ο ισχυρός άνδρας του Πεκίνου έστειλε τηλεγράφημα με το οποίο εκφράζει τη «συμπάθειά» του προς τον Γάλλο πρόεδρο, διευκρίνισε το δίκτυο CCTV.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και του κινεζικού λαού, εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξή του στην κυβέρνηση και στον γαλλικό λαό στη μάχη τους κατά της επιδημίας», προσέθεσε, έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του Covid-19 στην κεντρική Κίνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε θετικός στον Covid-19 χθες, Πέμπτη, και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες που τον είχαν συναντήσει τέθηκαν όπως κι εκείνος σε καραντίνα.

Ο Μακρόν θα απομονωθεί για επτά ημέρες αλλά «θα συνεχίσει να εργάζεται και θα ασκεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως», ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο.

Ο Μακρόν «έχει αληθινά συμπτώματα, βήχα και σημαντική κόπωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 11:33Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει