Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ διαψεύδει τον Νικήτα Πρίντζο: Δεν κλήθηκα ποτέ, σε καμία συνάντηση

Τί δήλωσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο agroticaNews.gr ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, σχετικά με επιστολή μερίδας συνεταιριστών που διέρρευσε στον Τύπο

“Δεν κλήθηκα ποτέ, σε καμία συνάντηση”, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας σε ρεπόρτερ του agroticaNews.gr, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του στον απόηχο επιστολής προέδρων μερίδας συνεταιρισμών που διέρρευσε στον Τύπο, επ’ αφορμής συνάντησης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου στο Βόλο, υπό τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτο Πρίντζο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων την Τρίτη 4 Αυγούστου στο Βόλο και πιο συγκριμένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Βόλου, αναμένεται συνάντηση των προέδρων συνεταιρισμών από την Λάρισα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Καβάλα και την Ροδόπη, υπό τον συντονισμό του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζου, ώστε να αναζητηθούν λύσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης στον αγροτικό κόσμο ενόψει του τελικού σταδίου της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, αποφασίστηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης ορισμένων εξ αυτών των προέδρων στην Θεσσαλονίκη.

Τα δημοσιεύματα μάλιστα συνοδεύει και μία επιστολή των προέδρων των συνεταιρισμών προς την ΠΑΣΕΓΕΣ, μέσα από την οποία ασκήται δριμεία κριτική προς το Δ.Σ., το οποίο προειδοποιείται ότι σε περίπτωση άρνησης να παρευρεθεί στην συνάντηση του Βόλου, είναι αναγκασμένοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες, όπως μια πανελλαδική συγκέντρωση, με μοναδικό μέλημα την αποτροπή του αφανισμού του συνεταιριστικού κινήματος.

Σύμφωνα πάντως με κύκλους προσκείμενους στην ΠΑΣΕΓΕΣ, που δεν συμμετέχουν στο Δ.Σ., μετρούν χιλιόμετρα και δεκαετίες στον αγροτικό στίβο και με τους οποίους επικοινώνησε το agroticaNews.gr πριν αλλά και μετά την επικοινωνία με τον κ. Καραμίχα -ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε πρόσκληση-, δεν εμφανίζονται να εκπλήσσονται από το επιθετικό περιεχόμενο της επιστολής. «Η ΠΑΣΕΓΕΣ» τόνισαν οι συγκεκριμένοι κύκλοι, «είναι εδώ και όποτε χρειάστηκε συγκρούστηκε και θα ξανασυγκρουστεί για την προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών, μακρυά από πολιτικούς τακτικισμούς και συμφέροντα, άλλοι είναι εκείνοι που επί σειρά ετών και ανάλογα με το ποιός είναι στην εξουσία, ασκούν κριτική ή υποδέχονται στις μονάδες τους προέδρους κομμάτων και κομματικούς υποτακτικούς, για να κάνουν το κομμάτι τους στις τοπικές κοινωνίες. Τους έχουμε χορτάσει και δεν μας φοβίζουν, απλά επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις παθογένειες που υπάρχουν και πρέπει να εκλείψουν πρώτα και κύρια μέσα από τον δικό μας ζωτικό χώρο και έπειτα φυσικά και από τον πολιτικό, έτσι ώστε να επέλθουν κάποτε επιτέλους, αρχικά η ισορροπία και έπειτα η ανάπτυξη και εν τέλει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Όσοι, τέλος, δρουν διασπαστικά ως προς την ενότητα του αγροτικού κόσμου και ειδικά αυτές τις τόσο δύσκολες ημέρες, προσφέρουν κακή υπηρεσία τόσο στην αγροτική μας οικονομία, όσο και κυρίως σ” αυτόν, στον αγωνιζόμενο για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων αγροτικό κόσμο της χώρας», κατέληξαν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει