Ο πρόεδρος του Μεξικού ζητά από τους πολίτες να ματαιώσουν τα σχέδιά τους για τις γιορτές λόγω κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 17:39

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ζήτησε σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, από τους Μεξικανούς να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ακόμη και να σταματήσουν να προσφέρουν χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα.

Ο Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε, επίσης, επιπρόσθετες νοσοκομειακές κλίνες όπως και επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας.

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες στο Μεξικό, που καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά νέων ημερήσιων μολύνσεων. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής μετρά 1.144.643 κρούσματα Covid-19 και 108.173 επιβεβαιωμένους θανάτους, ο τέταρτος μεγαλύτερος απολογισμός παγκοσμίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το Μεξικό βρίσκεται σε «άσχημη κατάσταση» σε σχέση με τον κορονοϊό, καθώς αυξάνονται οι θάνατοι και οι μολύνσεις.

Ο Μεξικανός πρόεδρος ανέφερε πως δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικό λοκντάουν για να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών και ότι το Μεξικό θα βασιστεί αντ’ αυτού στην υπευθυνότητα των πολιτών.

Είπε ότι δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πρότεινε ακόμα οι Μεξικανοί να μην ανταλλάξουν χριστουγεννιάτικα δώρα φέτος.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 17:39Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει