Ο Π. Σκοτινιώτης για τα σημερινά επεισόδια

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής παρέλασης στην παραλία του Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα:

«Ο σημερινός γιορτασμός της εθνικής επετείου στην πόλη μας δυστυχώς αμαυρώθηκε από τις ασχήμιες μερικών δεκάδων που δεν σεβάστηκαν την ιστορική μνήμη του λαού μας. Κάποιοι ανεγκέφαλοι, μάλιστα, δεν δίστασαν ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μικρών μαθητών Δημοτικών Σχολείων, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από τα μεγάφωνα.

Ως Δημοτική Αρχή, κατανοούμε την πικρία και την απογοήτευση των μαθητών που δεν μπόρεσαν τελικά να παρελάσουν, των γονέων και των καθηγητών τους, καθώς και των ένστολων τμημάτων. Κατανοούμε, επίσης, την πικρία και την απογοήτευση των χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέκλυσαν την παραλία του Βόλου για να χαρούν την παρέλαση και να τιμήσουν μια επέτειο-ορόσημο της νεοελληνικής μας ιστορίας, με πολλαπλό συμβολισμό που την καθιστά διαχρονικά επίκαιρη και παιδευτικά πολύτιμη για τις νεότερες γενιές.

Είναι βέβαιο πως τα όσα θλιβερά συνέβησαν δεν έχουν καμία σχέση με την ενωτική προσπάθεια που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν η τοπική κοινωνία και οι φορείς της για να αποτρέψουμε την εξοντωτική τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου.

Πολύ περισσότερο, τα όσα θλιβερά συνέβησαν δεν έχουν καμία σχέση με τη δικαιολογημένη αντίδραση απέναντι στην καταιγίδα των κυβερνητικών μέτρων.

Όπως και άλλες φορές έχουμε τονίσει, σ’αυτή την τόσο φορτισμένη και εξαιρετικά δύσκολη περίοδο η Αυτοδιοίκηση γενικότερα και ο Δήμος Βόλου πιο ειδικά έχουμε χρέος να λειτουργήσουμε ως παράγοντας ανάταξης της χαμένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική και τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά και ως παράγοντας ενότητας των τοπικών κοινωνιών μπροστά στον ορατό πια κίνδυνο ενός νέου διχασμού. Η ανάγκη για δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη και συντεταγμένη διέξοδο από την κρίση, προβάλλει σήμερα ως το μεγάλο ζητούμενο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει