«Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα»


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 20:22

Σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ αναφέρθηκε στις αναταραχές που υπάρχουν στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη, επισήμανε ότι στην Αμερική «ο ρατσισμός είναι σαν σκόνη στον αέρα», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτοί που διαδηλώνουν το κάνουν επειδή «θέλουν να ζήσουν, να αναπνεύσουν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς:

«Πράγματι, οι διαδηλώσεις συνήθως χρησιμοποιούνται από κάποιους ως δικαιολογία, για να κάψουν αυτοκίνητα ή να καταστρέψουν βιτρίνες καταστημάτων.

Δεν θα ήθελα να βλέπω λεηλασίες μαγαζιών ή κτήρια να παίρνουν φωτιά. Αλλά, οι Αφροαμερικανοί ζουν σε… φλεγόμενα κτήρια για πολλά χρόνια και αναπνέουν τους καπνούς, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο.

Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα. Είναι αόρατος, ακόμη κι όταν τον αναπνέεις, μέχρι να μπει ο ήλιος… Τότε, τον βλέπεις παντού.

Αυτό που πρέπει να δούμε όταν παρακολουθούμε Αφροαμερικούς διαδηλωτές ή ανθρώπους που λόγω κορωνοϊού έχουν φτάσει στα όρια τους, είναι ότι δεν το κάνουν γιατί θέλουν περισσότερα μπαρ ή ινστιτούτα ομορφιάς, αλλά γιατί θέλουν να ζήσουν. Να αναπνεύσουν».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 20:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει