Ο Ρουχανί θα συναντηθεί με Εμμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον στη Νέα ΥόρκηΑπό την κυβέρνηση του Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί ανακοινώθηκε την Κυριακή ότι έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Στις συνομιλίες θα εξετασθεί η ένταση μετά την επίθεση εναντίον των επιθέσεων στις σαουδαραβικές εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, δήλωσε ότι έχει να προτείνει νέα πρωτοβουλία για την ασφάλεια του Περσικού Κόλπου και της Θάλασσας του Ομάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτή  την εβδομάδα, καθώς η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον αλληλοκατηγορούνται στη διπλωματική αρένα.

«Θα παρουσιάσουμε σχέδιο στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με το οποίο η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν – σε συνεργασία με τις περιφερειακές χώρες – που μπορεί να εξασφαλίσει ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο και στη Θάλασσα του Ομάν με τη βοήθεια χωρών της περιοχής», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Χασάν Ρουχανί, ο «Συνασπισμός της Ελπίδας», σχεδιάστηκε για να αποκλείσει τις ΗΠΑ, από εκείνες τις χώρες του Κόλπου που βλέπουν την Ουάσινγκτον ως σύμμαχο και προστάτη.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 12:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει