Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο καλεί ΗΠΑ και Κούβα να «χτίσουν γέφυρες»Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κάλεσε τις ΗΠΑ και την Κούβα να «χτίσουν γέφυρες» και «όχι τείχη», ανέφερε το επίσημο μέσο ενημέρωσης της Κούβας μετά τη συνάντηση που είχε ο γνωστός ηθοποιός με τον Κουβανό πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντε Νίρο συμμετείχε σε μια συνάντηση Κουβανών και Αμερικανών καλλιτεχνών που έγινε παρουσία του Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι καλοί γείτονες μιλάνε, οι καλούν γείτονες μοιράζονται, οι καλοί γείτονες δεν χτίζουν τείχη», δήλωσε ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, που έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι ατυχές ότι η πολιτική παρεμβαίνουν μεταξύ των δύο χωρών, επειδή η πολιτική έρχεται και φεύγει, ενώ ο πολιτισμός παραμένει», είπε ο 75χρονος Ντε Νίρο.

«Η Κούβα και οι ΗΠΑ μοιράζονται μια σειρά πολιτιστικών παραδόσεων, οπότε πρέπει να συνεχίσουν να χτίζουν γέφυρες», πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού δεν θέλει έναν αποκλεισμό κατά της Κούβας», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ενώ οι σχέσεις Κούβας και ΗΠΑ έχουν «επιδεινωθεί», όπως πρόσφατα ανέφερε ο Κουβανός πρόεδρος, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να άρει το οικονομικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη χώρα από το 1962.

Την Τετάρτη, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ ζήτησε εκ νέου «τον τερματισμό του σκληρού οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού» που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, 03:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει