Ο Σαλβίνι στηρίζει το ακροδεξιό κόμμα Vox και του εύχεται επιτυχία στις ισπανικές εκλογέςΟ υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας δήλωσε τη στήριξή του στο ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία.

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, αργά την Παρασκευή, ο Σαλβίνι ευχήθηκε στον ηγέτη του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Σαντιάγο Αμπασκάλ και σε «όλους τους φίλους από το Vox να φέρουν στην Ισπανία την ίδια αλλαγή που η Λέγκα έφερε στην Ιταλία».

Ο Ιταλός υπουργός τόνισε πως το Vox και η Λέγκα μοιράζονται κοινούς στόχους, όπως η παρεμπόδιση της παράνομης μετανάστευσης, η προστασία της Ευρώπης από την τρομοκρατία και τον ισλαμικό εξτρεμισμό, και η προάσπιση πατροπαράδοτων ηθών.

«Αγαπητέ Σαντιάγο, εμπιστεύομαι τους Ισπανούς ότι αυτή την Κυριακή θα δώσουν στο Vox ένα σπουδαίο ποσοστό, ώστε η κοινή λογική, η αλλαγή και το μέλλον θα κερδίσει και σε σας», κατέληξε ο Σαλβίνι.

Ο αρχηγός της Λέγκας έχει καλέσει τα άλλα λαϊκιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενωθούν σε μία πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Vox δεν έχει μέχρι στιγμής ενταχθεί σε μια τέτοια συμμαχία.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα θα συγκεντρώσει το 11,8% των ψήφων και να μετατραπεί στο τέταρτο ισχυρότερο κοινοβουλευτικό κόμμα με 30 έδρες.

Πηγή: ΑΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 05:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει