«Ο Σολτς δεν παραιτείται παρά την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 10:36

«Όχι. Θα ήταν μια πολύ εγωκεντρική στάση να συνδέσω τα καθήκοντά μου ως υπουργού Οικονομικών και αντικαγκελαρίου με την προεδρία του κόμματος», απάντησε ο Όλαφ Σολτς στο ερώτημα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit», αν σκέφτεται να παραιτηθεί και πρόσθεσε πως θέλει να κάνει «την κοινωνία δικαιότερη. «Στον βαθμό που μπορώ να επιτύχω και να διαμορφώσω κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση, θα κάνω ό,τι μπορώ για τον στόχο αυτό», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Σολτς είχε θέσει υποψηφιότητα από κοινού με την Κλάρα Γκάιβιτς για την προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), αλλά υπερίσχυσε το (αριστερό) δίδυμο Σάκσια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, το οποίο δεν διάκειται ιδιαίτερα θετικά απέναντι στην συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση. Στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος αποφασίστηκε μάλιστα να γίνουν μέχρι τα Χριστούγεννα εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες εταίρους για να συζητηθούν θέματα όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού, η αύξηση των επενδύσεων, στην ουσία δηλαδή την εγκατάλειψη της πολιτικής των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που απορρίπτουν, όμως, αναφανδόν οι Χριστιανοδημοκράτες

Σημειώνεται ότι και ο κ. Σολτς μέχρι πρότινος, κατά την πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Bundestag, υπερασπιζόταν την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική. Στην ίδια συνέντευξη όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος δήλωσε ότι «το SPD αποφάσισε στο συνέδριο ότι οι επενδύσεις δεν πρέπει να αποτύχουν προσκρούοντας σε δογματικές θέσεις, όπως ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του  κ. Σόιμπλε» για να προσθέσει: «Μου αρέσει αυτή η φράση», αμφισβητώντας έτσι έμμεσα την εφαρμοζόμενη μέχρι τώρα αυστηρή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 10:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει