Ο στρατός δηλώνει ότι απέκρουσε ρωσικές επιθέσεις κοντά στο ΣεβεροντονέτσκΣτην απόκρουση ρωσικών επιθέσεων σε χωριά κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, προχώρησαν σήμερα Κυριακή τα ουκρανικά στρατεύματα σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Το Σεβεροντονέτσκ είναι μια σημαντική πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου διεξάγονται πολυαίμακτες μάχες ανάμεσα στους δύο στρατούς εδώ και εβδομάδες

«Οι μονάδες μας απέκρουσαν την επίθεση στην περιοχή της Τοσκίβκα», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στο Facebook. «Ο στρατός υποχώρησε και ανασυντάσσεται». Ο ουκρανικός στρατός πρόσθεσε πως οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο χωριό Ορίχοβε, αλλά πως «απέκρουσε με επιτυχία» μια επίθεση κοντά στο χωριό αυτό.

Το Σάββατο, αξιωματούχοι δήλωσαν πως αυτές οι σφοδρές μάχες διεξάγονταν σε περιοχές έξω από το Σεβεροντονέτσκ οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι κυρίως, αλλά όχι πλήρως, υπό ρωσικό έλεγχο.

«Όλες οι δηλώσεις των Ρώσων σύμφωνα με τις οποίες ελέγχουν το Σεβεροντονέτσκ είναι ψέματα. Στην πραγματικότητα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αλλά δεν την ελέγχουν πλήρως», δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης, Σέρχιι Γκαϊντάι, στο Telegram.

Πρόσθεσε πως οι ρωσικές δυνάμεις «ανασυγκροτούν συνεχώς τον στρατό τους με ενισχύσεις», φέρνοντας νέα στρατεύματα στο Σεβεροντονέτσκ και στα περίχωρα.

«Χρησιμοποιούν τώρα τις λεγόμενες τακτικές εξερεύνησης, προσπαθούν να προχωρούν στάδιο το στάδιο, μέτρο το μέτρο», πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν τις απομακρύνσεις κατοίκων από το Λισιτσάνσκ στην άλλη πλευρά του ποταμού Σεβεροντονέτσκ που αποτελεί στόχο σφοδρών βομβαρδισμών, είπε. Οι απομακρύνσεις από το Σεβεροντονέτσκ δεν είναι δυνατές εδώ και μέρες, μετά την καταστροφή της τελευταίας γέφυρας πάνω στον ποταμό που το συνδέει με το Λισιτσάνσκ.

Οι ουκρανικές αρχές δηλώνουν πως εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς στο χημικό εργοστάσιο Azot στο Σεβεροντονέτσκ.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα πως οι άμαχοι που βρίσκονται στο Σεβεροντονέτσκ δεν διαθέτουν πόσιμο νερό, τρόφιμα ή υγειονομικές εγκαταστάσεις.

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει