Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει κορμό του προοδευτικού πόλου

«Κορμό του προοδευτικού πόλου» πρέπει να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 FM και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας». Ερωτηθείς για το αν το ΚΙΝΑΛ έχει θέση σ’ αυτό το εγχείρημα, ο Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε θετικά, αρκεί όπως είπε «το ίδιο να επιλέξει μια τέτοια πορεία, με πράξεις και όχι με λόγια». Ο Γιώργος Βασιλειάδης που θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εξήγησε σχετικά πως «θα ήθελα να είμαι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα. Έχουμε διαδικασίες. Επιθυμία εκφράζω. Από εκεί και μετά ό,τι αποφασίσουν».

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει προκύψει σχετικά με τον ορισμό νέων ανώτατων δικαστικών, ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως η κυβέρνηση είναι συνταγματικά υποχρεωμένη να προχωρήσει σ΄ αυτό το κομμάτι για να μην μείνει ακέφαλη η δικαιοσύνη και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι σηκώνει αυτό το θέμα για επικοινωνιακούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας. Συκεκριμένα, είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ορίσουμε την ηγεσία της δικαιοσύνης. Η συζήτηση που γίνεται υποβαθμίζει την ίδια την δικαιοσύνη. Μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει να έχει οριστεί, αλλιώς μένουν ακέφαλα τα δικαστήρια. Η Νέα Δημοκρατία δείχνει ότι δεν την ενδιαφέρει αυτό. Δεν την ενδιαφέρει η ουσία. Δεν είναι σωστό όλο αυτό που συμβαίνει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα. Αυτό το τοξικό περιβάλλον είναι υποτιμητικό για τους Έλληνες δικαστές και το κύρος της δικαιοσύνης».

Πρόσθεσε, δε, πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να αλλάξει την ατζέντα από τα πραγματικά διλήμματα. «Όλο αυτό γίνεται για να πάμε στις εκλογές έχοντας ξεχάσει για τις 120 δόσεις, ότι κατ’ αυτούς οι συντάξεις θα έπρεπε να κοπούν, για αυτό που κινδυνεύει να έρθει στη χώρα σε περίπτωση επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας,» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι ο μήνυμα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από τα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούιο, ο Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε: «Μετά από εννέα χρόνια μνημονιακής κόπωσης, οι πολίτες δεν συγχωρούν λάθη, ακόμη κι αν είναι τα μικρότερα, αν είναι αμετροέπειες. Έπρεπε να κάνουμε σκληρές επιλογές. Με ένα ελαφρύτερο πρόγραμμα, αλλά μνημονιακό, έπρεπε να βρούμε τρόπους να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, κρατώντας την κοινωνία όρθια, κρατώντας την κοινωνική συνοχή. Αν δεν διασφαλίσεις την κοινωνική συνοχή μέσω της πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους δεν μπορείς να προχωρήσεις».

Ερωτηθείς για το ύφος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα αυτό του Παύλου Πολάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε: «Πολλές φορές υπερτονίστηκαν από την αντιπολίτευση και ένα ολόκληρο σύστημα πράγματα και καταστάσεις που δεν ήταν δραματικά. Έχει στοχοποιηθεί ο Πολάκης λόγω συμπεριφοράς, κανείς δεν μπήκε στην ουσία όσων έλεγε και όσων έπραξε ως υπουργός. Σηκωνόταν καπνός για να κρυφτεί η ουσία των προβλημάτων. Με τη συμπεριφορά του Άδωνη; Γιατί δεν έγινε ο ίδιος ντόρος; Είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα της δημόσιας εκφοράς μας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις δομές μας, την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική συνοχή. Έγιναν σφάλματα σίγουρα, αλλά ας δούμε τη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν: δεν δόθηκαν λαβές και “τροφή” για θέματα διαφθοράς. Kάναμε ορθή διαχείριση και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Εν συνεχεία, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τάχθηκε υπέρ της «εννοιοποίησης του χώρου της κεντροαριστεράς». Ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά: «Είναι στρατηγική επιλογή η εννοιοποίηση του χώρου της αριστεράς. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρικό λόγο! Είναι ο κύριος εκφραστής ενός πολιτικού ρεύματος στη χώρα. Χωρίς φοβικά σύνδρομα και ηγεμονισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι μπροστάρης στην μεταμνημονιακή κανονικότητα».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης υπογράμμισε αμέσως μετά: «Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Όσο για το ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει το ίδιο να επιλέξει μια τέτοια πορεία, με πράξεις και όχι με λόγια. Προς το παρόν πηγαίνει προς την κεντροδεξιά παρά προς την κεντροαριστερά. Θα πρέπει να γίνουν αυτές οι ζυμώσεις χωρίς ηγεμονισμούς. Θα κριθούμε όλοι το επόμενο διάστημα».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει με τα ίδια διλλήματα στις βουλευτικές εκλογές, ο Γιώργος Βασιλειάδης υπογράμμισε: «Το ένα κομμάτι είναι τι κάναμε, το άλλο τι θα κάνουμε για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια. Ήδη από τη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβαλε τους όρους και το χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά σε μία κανονικότητα. Η κυβέρνηση υποχρεούται αυτόν τον μήνα να αποδείξει στους πολίτες τι θα κάνει την επόμενη ημέρα. Απέδειξε ότι μπορεί να κρατήσει την κοινωνία όρθια και να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Τώρα υποχρεούμαστε να δείξουμε στους πολίτες τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα».

Στο τέλος, αναφορικά με την επικείμενη υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε: «Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα. Έχουμε διαδικασίες! Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε όντας Κυβέρνηση να έχουμε διαδικασίες. Έχουμε διαδικασίες λοιπόν. Επιθυμία εκφράζω να είμαι στον Νότιο Τομέα. Από εκεί και μετά ό,τι αποφασίσουν».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει