Ο Σόιμπλε για την εισβολή στη Bundestag διαδηλωτών κατά της μάσκας: «Το βρίσκω απεχθές»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 19:58

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε έντονα τη χθεσινή απόπειρα εισβολής των αντιτιθέμενων στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο κτίριο του Κοινοβουλίου από διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες του Γερμανικού Ράιχ και έφθασαν μέχρι τις σκάλες του κτιρίου.

«Το βρίσκω απεχθές αυτό που συνέβη εκεί. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τον συμβολισμό του Ράιχσταγκ. Συνολικά, ωστόσο, η αστυνομία του Βερολίνου αντιμετώπισε καλά το θέμα και την ευχαριστούμε», δήλωσε ο Σόιμπλε χτες το βράδυ στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD. 

Όταν ρωτήθηκε αν κάποιος θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για κάτι σαν αυτό που συνέβη στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός απάντησε: «Και πώς θέλετε να είναι κανείς προετοιμασμένος για αυτό; Τα θεμελιώδη δικαιώματα, το δικαίωμα της διαδήλωσης, πρέπει να προστατευθούν και εάν γίνει κατάχρηση των δικαιωμάτων αυτών, πρέπει τότε να τηρούνται οι κανόνες».

«Παρεμπιπτόντως», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, «όλοι όσοι συμμετέχουν σε μια διαδήλωση θα πρέπει να αναρωτιούνται με ποιον συνοδοιπορούν».

Πηγή: ARD,ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 19:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει