Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας για εργαζόμενους σε Πράκτικερ & ΚΑΡΦΟΥΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr
Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους των εταιρειών «Πράκτικερ» και «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» που η εργοδοσία μειώνει τους μισθούς τους για να μη χάσει από τα ομολογουμένως τεράστια κέρδη που είχε τα προηγούμενα χρόνια και εξακολουθεί και έχει ακόμα και σήμερα σε περίοδο κρίσης.
Παράλληλα καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο ότι τόσο η «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» όσο και τα «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» έχουν πρωτοστατήσει μέχρι σήμερα στην εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας, στο κλείσιμο καταστημάτων, σε απολύσεις, στο πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων.

Σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να δυναμώσει η κοινή δράση επιχειρησιακών – κλαδικών σωματείων, όλων των εργαζομένων στο εμπόριο, να απαντήσουμε ενιαία απέναντι στην οργανωμένη επίθεση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, στόχος τους είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις που γνώρισαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας θα πάρει πρωτοβουλίες για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο με εξορμήσεις στα καταστήματα, για την προετοιμασία των εργαζομένων, ώστε να απαντήσουν αγωνιστικά στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Όλοι για έναν και ένας για όλους κανείς μόνος του στη κρίση
Απαντάμε με αιτήματα που αγκαλιάζουν το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, αγωνιζόμαστε:
Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης 918 ευρώ βασικός μισθός.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
Ωράριο εργασίας 40ωρο – 8ωρο – 5ήμερο.
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο
Το Δ.Σ.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει