Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας για την απεργία της 4 Φλεβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
& ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

Η Διοικούσα παράταξη του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, Ενωτική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες του Βόλου και Νέας Ιωνίας να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων στις 4/2/2016, για την υπεράσπιση της Δημόσιας, Καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διάσωση των συντάξεών μας.

Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και οι νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις που επιχειρεί η ξεπουλημένη και πεινασμένη για εξουσία συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανελ αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία και όλες τις ηλικίες.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, δεν αποτελεί μια ακόμα επιμέρους παρέμβαση αλλά είναι όνειδος και αρχή της μετατροπής του Συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, από Δημόσια, Κοινωνική, Αναδιανεμητική και Αλληλέγγυα, σε ένα ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα Ασφάλισης.

Πρόκειται για μια νομοθετική παρέμβαση που μετατρέπει τις κύριες συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και πείνας, καταργεί τις επικουρικές και οδηγεί αναπότρεπτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση μόνο όμως όσους έχουν και μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτήν, διευρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι αντιστέκονται σε αυτή τη δήθεν «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», η οποία δεν διορθώνεται και δεν βελτιώνεται, μόνο ανατρέπεται!!!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
(α) Ένα δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, με καθορισμένες παροχές το οποίο θα καταβάλει με την εγγύηση του κράτος αξιοπρεπείς συντάξεις. (β) Την επαναφορά της 35ετίας και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια και της 37ετίας, χωρίς όριο ηλικίας, για την καταβολή πλήρους σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους, σε παλιούς και νέους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση το μέσο όρο της καλύτερης πενταετίας της τελευταίας δεκαετίας και με το 80% αναπλήρωση. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δεν χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, επαγγελματικούς κλάδους και χώρους εργασίας. (γ) Τη διατήρηση του θεσμού των ΒΑΕ. (δ) Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς και κοινωνικούς πόρους. (ε) Τη διατήρηση και ενίσχυση όλων προνοιακών επιδομάτων και παροχών υγείας. (ζ) Την προστασία της μητρότητας.

Αγωνιζόμαστε για σταθερές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα και για ΣΣΕ καθολικά δεσμευτικές, ενάντια στην καταστροφική ανεργία και τη συνεχή ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων, που διαλύουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβουν τις συντάξεις και απαγορεύουν στους εργαζόμενους να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, αλλά και το δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια!

Για τους εργαζόμενους, η συνέχιση του αγώνα είναι μονόδρομος!

Συμμετέχουμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4/2/2016 και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (Είσοδος του Λιμανιού Βόλου – ΩΡΑ 11.00 π.μ.)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει