Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλει τις απολύσεις στην PRAKTIKER HELLAS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο Σύνδεσμος καταγγέλει τη διοίκηση της PRAKTIKER HELLAS καθώς και τη διεύθυνση του καταστήματος Βόλου για τις πρόσφατες δύο απολύσεις και για την μείωση των μισθών των εργαζομένων .
Η γερμανική πολυεθνική Praktiker συνεχίζει ακάθεκτη τη διαδικασία «εξόντωσης» του προσωπικού της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο κατάστημα του Βόλου.
Την τελευταία εβδομάδα η διεύθυνση του καταστήματος Βόλου προχώρησε σε 2 απολύσεις συναδέλφων ενός χειριστή κλάρκ και ενός πωλητή.
Απολύσεις που η αιτιολογία τους είναι πέραν κάθε λογικής και νομιμότητας (έστω και αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν νόμιμες και λογικές απολύσεις).
Είναι προφανής ο σκοπός της εταιρείας, να καταργήσει τις ειδικότητες, προκειμένου να μείνουν στα καταστήματα ελάχιστοι εργαζόμενοι-λάστιχο που θα τα κάνουν όλα. Ήδη το Praktiker Βόλου βρίσκεται στα όρια της δυσλειτουργίας, αφού το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά.
Οι πολυεθνικές, μέσω της κυβέρνησης που λειτουργεί σα μαριονέτα τους, έχουν αποθρασυνθεί πλήρως και στη προσπάθειά τους να διασφαλίσουν τα κέρδη τους καταστρέφουν τις ζωές αυτών που τόσα χρόνια με τον ιδρώτα τους και τη δουλειά τους τις έχουν φτάσει στα επίπεδα κερδοφορίας εκατομμυρίων ευρώ.
Μπορεί οι εντολές για τις απολύσεις στα Praktiker να έρχονται από τους υψηλά ιστάμενους των κεντρικών, αυτοί που τις διεκπεραιώνουν είναι οι κατά τόπους διευθυντές των καταστημάτων, που για εμάς είναι 100% συνυπεύθυνοι.
Ως πιστός τοποτηρητής των γερμανικών συμφερόντων στην πόλη μας, ο εδώ διευθυντής έχει έρθει από την Αθήνα εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και απολύοντας βολιώτες εργαζόμενους.Περιφέρεται στο κατάστημα με ύφος Καίσαρα σε Κολοσσαίο, μοιράζοντας απειλές ,γραπτές επιπλήξεις και απολύσεις χωρίς λογική αιτιολόγηση.
Είναι απο τους πρωτεργάτες της εγκαθίδρυσης αντιεργατικών μέτρων στην εταιρεία και ήδη υπό την απειλή της απόλυσης ανάγκασε το προσωπικό του καταστήματος να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας κατα 7 % την πρώτη απο τις πολλές που θα επιχειρήσει η PRAKTIKERHELLAS.
Η επιχείρηση ενώ είναι κερδοφόρα εκμεταλλεύεται τα νομοθετήματα του μνημονίου και προχωρά αυτοβούλως χωρίς να σέβεται τους νόμους και τη διαβούλευση με το Σωματείο εργαζομένων της εταιρείας, επίσης η διοίκηση της PRAKTIKER HELLAS προτίθεται να καταργήσει την επιχειρησιακή σύμβαση που έχουν υπογράψει οι 1.200 εργαζόμενοι πανελλαδικά και να την αντικαταστήσει με ατομικές συμβάσεις, απειλώντας ακόμη και με απολύσεις όποιους εργαζόμενους αρνηθούν να την υπογράψουν.
Ο Σύνδεσμος μας καλεί την επιθεώρηση εργασίας Βόλου να επιληφθεί άμεσα των ανωτέρω θεμάτων καθώς και ΕΚΒ ,σωματεία ,φορείς και τους πολίτες της Μαγνησίας στην πλήρη αλλυλεγγύη τους στους πληττόμενους εργαζομένους του καταστήματος.
ΤΟ Δ.Σ.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει