Ο Σ. Αναγνώστου για την πιθανή μετακίνηση σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αναφορικά με τα τελευταία δημοσιεύματα που αναφέρουν πιθανή μετακίνηση Παιδαγωγικών Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι λυπηρό, έστω και σε επίπεδο φημολογίας να συζητείται οποιαδήποτε πιθανή μετακίνηση σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ελπίζω ότι η διαβεβαίωση που έδωσε ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, ότι δεν υφίσταται θέμα, θα επιβεβαιωθεί και από τη δημοσίευση του νομοσχεδίου «Αθηνά», που έχει ως θέμα της κατάργηση, συγχώνευση και μετακίνηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας.

Το τοπικό μας τμήμα το τέλος της δεκαετίας του ‘70 με πρωτεργάτη τον αείμνηστο πρόεδρο μας Άρη Τσαλαπάτα, με ημερίδες και μελέτες, σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ και τον καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη, είχε πρωτοστατήσει για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατόπιν με ομηρικούς αγώνες είχαμε ταχθεί κατά της πολυδιάσπασής του. Σήμερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχει να επιδείξει σημαντικό επιστημονικό έργο, αναγνωρισμένο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Το ανθρωπινό διδακτικό και υπαλληλικό προσωπικό, οι φοιτητές, ο κτιριακός του πλούτος και οι εγκαταστάσεις του, το καθιστούν ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά μας ιδρύματα.

Επομένως κάθε σκέψη ή συζήτηση ή κατάργηση Σχολής ή τμήματος είναι τελείως αντιεπιστημονική, αντιαναπτυξιακή και κυρίως αντιοικονομική.

Αυτά τα σχέδια ή ακόμη και σκέψεις των καρεκλοκενταύρων του Υπουργείου Παιδείας, θα μας βρουν κάθετα αντίθετους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει