Ο Τζόνσον καλεί τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 11:27

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε χθες τους γονείς της χώρας να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, το οποίο θα ξαναρχίσει τον επόμενο μήνα. Ο Τζόνσον θεωρεί την επαναλειτουργία των σχολείων ένα σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει τη χώρα και την οικονομία να ανακάμψουν από το lockdown που είχε επιβληθεί για τον νέο κορωνοϊό.

Οι δηλώσεις του Τζόνσον έπονται ανακοίνωσης το Σαββατοκύριακο των ανώτατων ιατρικών συμβούλων της Βρετανίας, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι το να χάσουν τα παιδιά το σχολείο δημιουργεί πολύ μεγαλύτερους κινδύνους γι’αυτά από το να προσβληθούν από νέο κορωνοϊό.

«Ο κίνδυνος να προσβληθούν από COVID-19 στο σχολείο είναι πολύ μικρός και είναι πολύ περισσότερο επιβλαβές για την ανάπτυξη ενός παιδιού, την υγεία του και την ευημερία του να απέχει κι άλλο από το σχολείο», υπογραμμίζει ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

«Γι’αυτό είναι ζωτικής σημασίας να στείλουμε τα παιδιά μας πίσω στην τάξη για να μάθουν και να είναι με τους φίλους τους. Τίποτε δεν θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στις ευκαιρίες ζωής για τα παιδιά μας από την επιστροφή τους στο σχολείο», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία στη Βρετανία έκλεισαν τον περασμένο Μάρτιο, με εξαίρεση τα παιδιά των εργαζομένων σε σημαντικούς τομείς, και άνοιξαν πάλι τον Ιούνιο μόνον για έναν πολύ μικρό αριθμό μαθητών.

Η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις θα επιτρέψει στους γονείς να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους, κάτι το οποίο ενθαρρύνει η βρετανική κυβέρνηση για να βοηθηθεί η οικονομία να ανακάμψει έπειτα από την συρρίκνωσή της κατά 20% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι ανώτατοι σύμβουλοι για θέματα υγείας των κυβερνήσεων της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας υπογράμμισαν χθες ότι υπάρχουν σαφή στοιχεία που δείχνουν ένα πολύ χαμηλό ποσοστό πρόκλησης σοβαρής ασθένειας στα παιδιά, ακόμη κι αν προσβληθούν από SARS-CoV-2, και έναν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο θανάτου.

Δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov στις 4 Αυγούστου, δείχνουν ότι το 25% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα σχολεία δεν θα πρέπει να ξανανοίξουν τον Σεπτέμβριο, έναντι ποσοστού 57% που υποστηρίζει ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στην τάξη.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 11:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει