Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη διακοπή επαφών με τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιδρώντας στα διπλωματικά τηλεγραφήματα του Βρετανού πρέσβη στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ που διέρρευσαν στον βρετανικό κυριακάτικο Τύπο δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει πλέον καμία επαφή με τον διπλωμάτη.

Στο φύλλο της Κυριακής η Mail αποκάλυψε διπλωματικά τηλεγραφήματα του Βρετανού πρέσβη στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ, στα οποία χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική». Ο 65χρονος πεπειραμένος διπλωμάτης, μεταξύ άλλων αιχμηρών σχολίων, προειδοποιούσε το Λονδίνο ότι η προεδρία του Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να «καταρρεύσει φλεγόμενη» και να «τερματιστεί με ντροπιαστικό τρόπο».

Νωρίτερα σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναζητεί τον ή τους υπεύθυνους της διαρροής στον Τύπο των διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

«Δεν γνωρίζω τον πρέσβη, αλλά δεν είναι συμπαθής, ούτε χαίρει εκτίμησης εντός των ΗΠΑ. Δεν θα έχουμε καμία επαφή πλέον με αυτόν», ανέφερε ο Τραμπ σε tweet του, επιφυλάσσοντας παράλληλα πυρά στη βρετανίδα απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Τι χάος δημιούργησε εκείνη και οι αντιπρόσωποί της. Της είπα τον τρόπο που έπρεπε να γίνει, αλλά επέλεξε άλλο τρόπο», σημείωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναφορικά με τους χειρισμούς της Μέι για το Brexit.

«Τα καλά νέα για το υπέροχο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι σύντομα θα έχει νέο πρωθυπουργό. Ενώ απήλαυσα πλήρως την έξοχη επίσημη επίσκεψη τον περασμένο μήνα, ήταν η βασίλισσα που με εντυπωσίασε περισσότερο!», έγραψε.

Στην πρώτη του αντίδραση στην αποκάλυψη των τηλεγραφημάτων, χθες ο Τραμπ επιτέθηκε στον Ντάροκ λέγοντας σε δημοσιογράφους: «Ο πρέσβης δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορώ να σας το πω αυτό. Δεν είμαστε πολύ μεγάλοι οπαδοί αυτού του ανθρώπου», προσθέτοντας ότι ξέρει πράγματα για τον σερ Ντάροκ, αλλά απαξιεί να τα θίξει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 22:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει