Ο Τραμπ απένειμε χάρη σε πρώην συνεργάτη του για να μην εκδιωχθεί ποινικάΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 09:17

Το Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε την προσπάθεια του Γενικού Εισαγγελέα του Μανχάταν για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Πολ Μάναφορτ, ο οποίος για κάποια περίοδο ήταν πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση του εφετείου τερματίζει την προσπάθεια του Σάιρους Βανς για τη δίωξη του Μάναφορτ αναφορικά με την τέλεση 16 κακουργημάτων. Μεταξύ αυτών και της απάτης ενυπόθηκου δανείου. Τα κακουργήματα αυτά είναι της ίδιας ποινικής βαρύτητας με τα εγκλήματα για τα οποία είχε καταδικαστεί ο Μάναφορτ από ομοσπονδιακό δικαστήριο, για να του αποδοθεί στη συνέχεια χάρη από τον Τραμπ.

Ο Βανς προσέφυγε κατά μιας δικαστικής απόφασης που είχε ληφθεί με πλειοψηφία (4-0) τον Οκτώβριο, ενός εφετείου της πολιτείας, κρίνοντας ότι η δίωξη του Μάναφορτ παραβίαζε πολιτειακή νομοθεσία αποφυγής της διπλής καταδίκης ενός κατηγορούμενου για τα ίδια εγκλήματα.

Ένας εκπρόσωπος του Βανς αρνήθηκε χθες, Δευτέρα, να σχολιάσει την αναφερόμενη απόφαση του εφετείου που εκδόθηκε στις 4 Φεβρουαρίου και επέτρεψε την απόρριψη του κατηγορητηρίου σε βάρος του Μάναφορτ.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μάναφορτ Τοντ Μπλανς δήλωσε ικανοποιημένος για την απόφαση. Ο Μάναφορτ ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για πέντε μήνες το 2016.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 09:17Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει