Ο Τραμπ δηλώνει άγνοια για τις διανυκτερεύσεις του Πενς και στρατιωτικών στα θέρετρά τουΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέκρουσε τις κατηγορίες των Δημοκρατικών που διεξάγουν έρευνες για παρατυπίες αναφορικά με τη διαμονή του αντιπροέδρου Μάικ Πενς στις πολυτελείς εγκαταστάσεις γκολφ, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα και για αναφορές ότι μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων διέμειναν σε ένα άλλο θέρετρό του στην Σκωτία.

«Δεν είχα καμία σχέση με την απόφαση του σπουδαίου μας αντιπροέδρου Μάικ Πενς να διανυκτερεύσει σε ένα από τα θέρετρα ιδιοκτησίας Τραμπ στο Ντόνμπεγκ, στην Ιρλανδία», έγραψε σε ένα tweet νωρίς το πρωί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

«Δεν γνωρίζω τίποτε για την προσγείωση ενός αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα αεροδρόμιο (που δεν μου ανήκει και δεν έχω καμία σχέση) κοντά στο Θέρετρο Τάρνμπερι (που είναι ιδιοκτησίας μου) στην Σκωτία και ανεφοδιασμού του με καύσιμα, με το πλήρωμα του αεροσκάφους να διανυκτερεύει στο Ταρνμπέρι (έχουν καλό γούστο!). ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ», έγραψε επίσης στο tweet του.

Οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν την Παρασκευή την έναρξη μιας κοινοβουλευτικής έρευνας για την επιλογή του Πενς να διαμείνει κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του στην Ιρλανδία στο Trump International Golf Links & Hotel στο Ντόνμπεγκ, στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, περίπου 300 χλμ από το Δουβλίνο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες συναντήσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Ελάιτζα Κάμινγκς, ζήτησε τα έγγραφα σχετικά με την επίσκεψη Πενς να σταλούν στην Επιτροπή έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Παράλληλη έρευνα διεξάγει η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής για την ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου ότι σχεδιάζει να φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής της G7 σε ένα από τα γήπεδά του στο Ντοράλ, κοντά στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Το Κογκρέσο διερευνά επίσης μια υπόθεση γύρω από την διαμονή τον περασμένο Μάρτιο μελών του πληρώματος ενός στρατιωτικού αεροσκάφους μεταφοράς C-17 στο θέρετρο του Τραμπ στο Τάρνμπερι της Σκωτίας, κατά την ενδιάμεση στάση που έκανε το αεροσκάφος με προορισμό το Κουβέιτ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε μέλη των αμερικανικών ενόπλων προσφέρθηκε διαμονή σε μειωμένες τιμές στο θέρετρο του Τραμπ, καθώς και δωρεάν γύροι γκολφ. Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι επτά μέλη του πληρώματος του C-17 διέμειναν τότε στο Τάρνμπερι.

Τα μέλη του Κογκρέσου εκφράζουν φόβους ότι ο αμερικανικός στρατός συμμετείχε, έτσι, στον προσωπικό πλουτισμό του προέδρου.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επανεξετάσει την πολιτική στέγασης για τα πληρώματα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό μετά το σκάνδαλο.

Το αμερικανικό Σύνταγμα, με τη διάταξη περί απολαβών (Emoluments Clause), απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, να απολαμβάνουν οικονομικά οφέλη από ξένες κυβερνήσεις, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει