Ο Τραμπ, ο Τζόνσον και ο Μπολσονάρου


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 12:03

Η κοινή γνώμη στην Πορτογαλίας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τον θάνατο ενός 14χρονου από την πόλη Οβάρ, νότια του Πόρτο, που είναι ένα από τα νεότερα  θύματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Υπό καθεστώς φόρτισης λοιπόν, η εφημερίδα Publico της Λισσαβόνας, η οποία κυκλοφορεί και σε όλες τις χώρες του κόσμου που ομιλούν την Πορτογαλική, Δημάδη την Βραζιλία, την Μοζαμβίκη, την Αγκόλα και το Μακάο, πρώην πορτογαλικές αποικίες, περιγράφει με ένα σκίτσο την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη με τις απίστευτες ενέργειες τριών ηγετών. Του Τραμπ, του Τζόνσον και του Μπολσονάρου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος δήλωνε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι παρά μια απλή γρίπη, δεν ξέρει ούτε καν πώς να τοποθετήσεις τη χειρουργική μάσκα του, την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον απολαμβάνει το κοκτέιλ του και ο Τραμπ με ιατρική τρόμπα βάζει το ακουστικό στο αυτί του Μπολσονάρου την ώρα που κάνει μια ένεση στον Βρετανό πρωθυπουργό. Δεν πρόκειται για μια απλή ειρωνεία, ούτε για εφήμερο πολιτικό σαρκασμό, λόγω επικαιρότητας. Πρόκειται για μια βαθειά πολιτική στάση, που ασκεί κριτική σε τρεις πολιτικούς αυτού του κόσμου οι οποίοι έχασαν το τρένο της ιστορίας και της λογικής παρασύροντας τις χώρες τους σε μια περιπέτεια με μοιραία αποτελέσματα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 12:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει