Ο Τραμπ συγχώρεσε την… ΤουρκίαΗ τελετή χάριτος ήρθε εν μέσω της συνεχιζόμενης έρευνας για παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ. Κατά τη διάρκεια παραδοσιακής τελετής στο Rose Garden στο Λευκό Οίκο πριν από την γιορτή για την Ημέρα των Ευχαριστιών την Τρίτη, ο Πρόεδρος Donald Trump χορήγησε “πλήρη χάρη” και σε δύο γαλοπούλες, με το παρατσούκλι Ψωμί και Βούτυρο.

Η συγχώρεση σε γαλοπούλες για την Ημέρα των Ευχαριστιών έγιναν επίσημη παράδοση το 1989 υπό τον George H.W.

Η κυβέρνηση του Μπους και οι πρόεδροι των ΗΠΑ σχεδόν πάντα χρησιμοποίησαν την εκδήλωση για να φτιάξουν σειρά από ανέκδοτα.

Ο πρόεδρος Trump παρέμεινε πιστός στην παράδοση, λέγοντας αστεία ότι οι γαλοπούλες «έχουν ήδη λάβει κλητεύσεις για να εμφανιστούν στο υπόγειο του ανακριτή Adam Schiff την Πέμπτη», ένα φαινομενικό νεύμα για τη συνεχιζόμενη έρευνα μομφής κατά του προέδρου των ΗΠΑ.

“Φαίνεται ότι οι δημοκρατικοί με κατηγορούν ότι είμαι πολύ μαλακός με την Τουρκία”, πρόσθεσε ο Trump.

Οι παρατηρήσεις θεωρούνται ευρέως ότι αναφέρονται στην προηγούμενη κίνηση του να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, μετά την οποία η Τουρκία  ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων στο Face book επαίνεσε τον Trump για την τελετή συγχώρεσης καθώς και στις παρατηρήσεις του, τιτιβίζοντας ότι “αυτός ο τύπος είναι απίστευτος” και ότι βρίσκεται “στην πραγματικότητα σε έξυπνη γραμμή”.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 12:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει