Ο Τραμπ χαρακτηρίζει καλή ένδειξη για την ειρήνη τη νίκη του Νετανιάχου στις εκλογέςΤα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ, που φέρουν νικητή τον “φίλο” του, τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αυξάνουν τις πιθανότητες για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, εκτίμησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

“Πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουμε (την ειρήνη) τώρα που ο Μπίμπι κέρδισε”, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ αναφερόταν στο ειρηνευτικό σχέδιο που εκπονούν οι συνεργάτες του από την ανάληψη των καθηκόντων του, το περιεχόμενο του οποίου έχει τηρηθεί μυστικό.

“Θέλω να συγχαρώ τον Μπίμπι Νετανιάχου . Είναι ίσως λίγο νωρίς, αλλά προφανώς κέρδισε”, συνέχισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον “φανταστικό σύμμαχο” και “φίλο”.

“Το γεγονός ότι ο Μπίμπι κέρδισε… Πιστεύω ότι θα δούμε να συμβαίνουν πράγματα όσον αφορά την ειρήνη”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να παρουσιάσει σύντομα το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο. “Δεν έδωσα ποτέ υποσχέσεις αλλά όλος ο κόσμος έλεγε ότι ήταν αδύνατον να πετύχουμε την ειρήνη στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Πιστεύω ότι έχουμε μια ευκαιρία”, υποστήριξε ο πρόεδρος.

Με βάση τις προβλέψεις των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, που βασίζονται στην καταμέτρηση του 97% των ψήφων, το Λικούντ, το κόμμα του Νετανιάχου, κερδίζει 35 έδρες στην Κνεσέτ, όσες και το κεντροδεξιό κόμμα Γαλάζιο-Λευκό του Μπένι Γκαντζ. Όμως ο Νετανιάχου φαίνεται ότι εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με 65 έδρες, χάρη στα μικρότερα συντηρητικά και θρησκευτικά κόμματα.

Ο τελευταίος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κατέρρευσε το 2014.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 18:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει