Ο Τόμας Κέμεριχ παραμένει προσωρινά Πρωθυπουργός της Θουριγγίας


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 17:50

Παρά την ανακοίνωση, χθες Πέμπτη, της παραίτησής του, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκλογή του με τις ψήφους της ακροδεξιάς, ο Τόμας Κέμεριχ φαίνεται ότι θα παραμείνει ακόμη ως Πρωθυπουργός στη Θουριγγία, προκειμένου να μην υπάρξει νομικό και διοικητικό πρόβλημα για το κρατίδιο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κέμεριχ το απόγευμα της Παρασκευής, προς το παρόν δεν συνιστάται να εγκαταλείψει τη θέση του, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση έχει αποχωρήσει ενώ δεν ορίστηκε ποτέ νέο υπουργικό συμβούλιο. Η νομική υπηρεσία του κρατιδίου, εξήγησε, ότι πρότεινε ομόφωνα την παραμονή του στην πρωθυπουργία, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Κοινοβούλιο και να κριθεί το ερώτημα της διάλυσής του και της προκήρυξης νέων εκλογών. Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι επιθυμία του είναι να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρωθυπουργός της Θουριγγίας πάντως ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται του δικαιώματος για αποδοχές ύψους περίπου 94.000 ευρώ για την σύντομη παραμονή του στη θέση, έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σκάνδαλο».

Σύμφωνα με το δίκτυο «RedaktionsNetzwerksDeutschland», εάν ο κ. Κέμεριχ αποχωρούσε ήδη χθες από τη θέση του, έπειτα από θητεία περίπου 25 ωρών, θα ελάμβανε μισθό ενός μήνα, δηλαδή περίπου 17.500 ευρώ, ενώ κατά την αποχώρησή του θα έπρεπε να λάβει και εφάπαξ ποσό ύψους περίπου 75.000 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται με βάση τον χρόνο παραμονής στη θέση, το ελάχιστο ωστόσο είναι οι έξι μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 17:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει