Ο ΥΠΕΞ της Κροατίας εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του Δένδια για τη Μέση ΑνατολήΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 04:46

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κροάτη ομόλογό του, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Κατά την επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια να μεταβεί αύριο στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό. 

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, ενώ θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, τονίζουν διπλωματικές πηγές. Σημειώνουν πως ο κ. Δένδιας θα είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την έναρξη της κρίσης.

Επισημαίνεται, τέλος, πως η συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων υποδηλώνει το εύλογο ενδιαφέρον της χώρας για την προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και της διατήρησης του καθεστώτος τους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 04:52Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει