Ο υπουργός Άμυνας ορκίστηκε επικεφαλής του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίουΟ Σουδανός υπουργός Άμυνας ο Άουαντ Άχμεντ Μπεναούφ ορκίστηκε πρόεδρος του νέου στρατιωτικού μεταβατικού συμβουλίου που ανέλαβε την εξουσία στη χώρα έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον επί 30 χρόνια πρόεδρο της χώρας Όμαρ αλ Μπασίρ, μετέδωσε η σουδανική κρατική τηλεόραση.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Καμάλ Αμπντέλ Μαρούφ ορίστηκε αντιπρόεδρος του συμβουλίου, το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα διοικήσει τη χώρα σε μια μεταβατική περίοδο δύο ετών.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά σήμερα στο Χαρτούμ μπροστά από το αρχηγείο ενόπλων δυνάμεων, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 23:00 που επιβλήθηκε από σήμερα από τον στρατό.

«Ειρήνη, δικαιοσύνη, ελευθερία» φώναζαν οι διαδηλωτές συνεχίζ οντας για έκτη συνεχή μέρα την καθιστική τους διαμαρτυρία.

Η κυριότερη οργάνωση που διοργανώνει τις διαδηλώσεις απέρριψε την ανακοίνωση μιας μεταβατικής περιόδου υπό το στρατιωτικό συμβούλιο, καλώντας σε συνέχιση των κινητοποιήσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 00:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει