Ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να είναι υποψήφιος βουλευτήςΑπέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «News 24/7», και εξέφρασε την άποψη ότι «ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους είναι μεγάλος, κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοια πρόκληση στην καθημερινότητά του».

Επίσης, σχολιάζοντας τη στάση της ΟΛΜΕ απέναντι στις αλλαγές στην Γ’ λυκείου και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σημείωσε: «Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων μας και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Τελειώνει ένας δυϊσμός στην ανώτατη εκπαίδευση και αλλάζει η φιλοσοφία του λυκείου. Όταν φωνάξαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν είχαν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα. Όταν ψηφίσαμε τον νόμο για τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών, τους ζητήσαμε προτάσεις. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ».

Τέλος, για τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών, δήλωσε: «Όταν λένε ότι δημιουργούμε ανέργους, τους ρωτώ αν πας στο πανεπιστήμιο αποκλειστικά για να βρεις δουλειά. Τα πανεπιστήμια είναι για να μορφωνόμαστε. Ειδικά με την ψυχολογία υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τα νέα παιδιά. Το θέμα είναι αν οι καθηγητές θέλουν κι άλλους στα πόδια τους. Δεν είναι μια παροχολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε ήδη έργο, για παράδειγμα έχουμε ήδη δώσει καινούργιες θέσεις καθηγητών».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 16:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει