Ο υπουργός Υγείας δεν δεσμεύεται ακόμη για το ενδεχόμενο κλεισίματος και άλλων σχολείων


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020, 18:22

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, παραπέμποντας στην επικείμενη αξιολόγηση της επίδρασης των ισχυόντων μέτρων ανάσχεσης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση, εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κλείσιμο και άλλων βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης, λόγω του συνεχώς υψηλού αριθμού νέων μολύνσεων.

“Πάντα έλεγα ότι θα αρχίσουμε να αξιολογούμε μετά από δέκα ημέρες και σήμερα είναι η δέκατη ημέρα” (σ.σ. από την έναρξη ισχύος του νέου “μερικού lockdown από την 3η Νοεμβρίου), ανέφερε, σημειώνοντας ότι δεν λαμβάνεται υπόψη μόνον το ποσοστό μόλυνσης στα σχολεία, αλλά και οι επιπτώσεις που θα είχαν τα περαιτέρω μέτρα στο “συνολικό σύστημα”.

Κατά την άποψή του, η “μεγάλη επιτυχία την άνοιξη με το τότε lockdown” υπήρξε διότι κατέστη δυνατή η “δραστική μείωση των επαφών και των συναντήσεων”, και τότε είχε επιτευχθεί μία μείωση της έντασης των μετακινήσεων στο μισό έως στο ένα τέταρτο.

Τώρα, και σε σχέση με τα κριτήρια αξιολόγησης για περαιτέρω μέτρα, θα εξεταστούν όλοι οι τομείς για να διαπιστωθεί πόσες περιπτώσεις λοίμωξης συμβαίνουν σε έναν συγκεκριμένο τομέα και πώς αυτοί οι τομείς επηρεάζουν την ένταση των μετακινήσεων – από την εστίαση, το λιανικό εμπόριο μέχρι το σχολείο, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν θέλει να σχολιάσει την πιθανότητα περαιτέρω αυστηρότερων μέτρων, και, όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, τα τελευταία μέτρα θα αξιολογηθούν μόνον στο τέλος αυτής της εβδομάδας, δηλαδή όταν θα ισχύουν ήδη εδώ και 14 ημέρες.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020, 18:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει