Ο χιονιάς σαρώνει τη δυτική Μαγνησία, το Βόλο και το ανατολικό Πήλιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.28 – Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Σκοπέλου και της Αλοννήσου – Κανονικά, χωρίς αλυσίδες, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Βόλο – Κλειστά και αύριο τα σχολεία – Εν λειτουργία και οι αστικές συγκοινωνίες – Σε μειώσεις πίεσης νερού προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ για να αντιμετωπιστεί η υπερκατανάλωση…

Τη δυτική Μαγνησία, το Βόλο και το ανατολικό Πήλιο σαρώνει από τις πρώτες πρωινές ώρες ο χιονιάς, με κύριο χαρακτηριστικό τη σφοδρή χιονόπτωση ακόμα και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, με τα φαινόμενο να έχουν εξασθενήσει σε νότιο Πήλιο και στις δοκιμαζόμενες Β. Σποράδες, η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με πηγές του e-Volos.gr στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, “η κατάσταση βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με τα σπουδαιότερα προβλήματα αυτή την ώρα να εντοπίζονται στον Αλμυρό, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και στο ανατολικό Πήλιο και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ σε ότι αφορά το νότιο Πήλιο και τις Β. Σποράδες, τα φαινόμενα έχουν εξασθενίσει”.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, “σήμερα αναμένεται η εκ νέου ενίσχυση της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, οι οποίες επλήγησαν και περισσότερο από τον χιονιά, με αποχιονιστικά μηχανήματα. Πιο συγκεκριμένα και με το Ε/Γ-ΟΓ “Πρωτεύς” στα δύο νησιά μεταφέρονται 3 φορτωτές, 1 JCB, γκρέιντερ, 2 τζιπ για μεταφορά ανθρώπων και 1 ερπυστριοφόρο.”.

Σε ότι αφορά στο Δήμο Βόλου, στον οποίο τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά, παρά τη σφοδρή χιονόπτωση που συνεχίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες παραμένουν ανοιχτές και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες, ενώ εν λειτουργία βρίσκονται και οι αστικές συγκοινωνίες, με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου να πραγματοποιούν το σύνολο των δρομολογίων τους.

Larisis1.jpg

Σε ότι αφορά τα προβλήματα υδροδότησης, από την ΔΕΥΑΜΒ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τα προβλήματα της υπερκατανάλωσης νερού να εμφανίζονται και πάλι, η ΔΕΥΑΜΒ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει από νωρίς σήμερα το απόγευμα σε μείωση της πιέσεως του νερού, προκειμένου να προστατεύσει τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και των δεξαμενών.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών, ώστε η κατάσταση να αντιμετωπιστεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, υπό τις παρούσες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Larisis2.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου: “Συνεχίζεται από νωρίς το πρωί και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση, η χιονόπτωση στην πόλη του Βόλου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν πρόκειται να σταματήσει πριν από αργά το βράδυ. Παρά ταύτα ο μηχανισμός του Δήμου κρατά ανοιχτές όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα η λειτουργία της πόλης να μην διαταράσσεται και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, να κυκλοφορούν κανονικά.

Λόγω της κατάστασης ούτε αύριο, Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και οι παιδικοί σταθμοί ευθύνης του Δήμου Βόλου

Μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα ξεκινήσει και η προσπάθεια αποχιονισμού και δευτερευόντων δρόμων σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού μας Δήμου, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα όποιοι πολίτες αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα, μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα στην Πολιτική Προστασία, τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Δημαρχείο του Βόλου, στα τηλέφωνα 24213 50173-4, για να τους παρέχεται άμεση βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της υδροδότησης, ήδη η ΔΕΥΑΜΒ υδροδοτεί χωρίς κανένα πρόβλημα το σύνολο των καταναλωτών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Όσοι ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να αναζητήσουν την ύπαρξη βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο των ακινήτων τους, αλλά και στην περίπτωση αυτή μπορούν να απευθύνονται στην επιχείρηση για να τους δοθούν συμβουλές, αλλά και κάθε δυνατή βοήθεια.

Για όσους συνεχίζουν την μίζερη και άδικη κριτική, ενδεχομένως και τις «ευχές» για επιδείνωση της κατάστασης και μάλιστα την ώρα που ο αγώνας να κρατηθεί η πόλη λειτουργική είναι αδιάκοπος, να παραθέσουμε τα παραδείγ
ματα πολύ μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, με πολλαπλάσιες υποδομές και προϋπολογισμούς, που παρέλυσαν και μάλιστα με καιρικά φαινόμενα πολύ ηπιότερα από αυτά που έπληξαν την περιοχή μας. Οι πολίτες του Βόλου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή ούτε στιγμή δεν θα σταματήσει να δίνει τη μάχη, με όλες τις δυνάμεις της, για να προστατεύσει την πόλη και τους ίδιους, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών”.

Σε ανακοίνωση που ακολούθησε τονίζεται: “Την ώρα που ολόκληρη η πόλη δοκιμάζεται και ο μηχανισμός του Δήμου παλεύει να κρατήσει τους βασικούς οδικούς άξονες ανοιχτούς, η συνεργασία και η επίδειξη στοιχειώδους λογικής από τους πολίτες είναι εκ των ων ουκ άνευ!

Καλούμε, λοιπόν, για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και ιδιαίτερα να σταματήσει η έξω από κάθε λογική πρακτική στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους, που πέραν όλων των άλλων φέρνουν μεγάλα εμπόδια στο έργο των συνεργείων αποχιονισμού.

Αυτές τις ώρες ας σκεφτούμε επί τέλους το σύνολο της κοινωνίας, που δοκιμάζεται και όχι ο καθένας τον εαυτό του!”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει