Ο 11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας λήγει σε 12 ημέρες


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 17:15

Τι κοινό έχει ένας πρώην μπασκετμπολίστας της Εθνικής ομάδας, δύο φοιτητές που κατασκευάζουν ρομποτάκια για “έξυπνη γεωργία”, ένας επιστήμονας που ζυγίζει σκουπίδια και ένας ερευνητής που αναλύει το DNA τροφίμων;

Όλοι είναι νικητές του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Οι δέκα νικητές κέρδισαν συνολικά 49.000 ευρώ, σημαντική προβολή και πολλές ώρες συζητήσεων και συμβουλευτικής με ειδικούς στους τομείς των χρηματοοικονομικών, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων.

Πάρτε και εσείς μέρος στον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας. Υποβάλετε την πρότασή σας έως τις 8 Οκτωβρίου 2020 15:00 και γίνετε μέρος της ομάδας των νικητών.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα, διοργανώνει τον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί δράση του προγράμματος NBG Business Seeds​ για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:

    Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

    Πανεπιστήμιο Πειραιά

    Πανεπιστήμιο Πατρών

    Πανεπιστήμιο Κρήτης

    Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

    Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

    Πολυτεχνείο Κρήτης

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες:

    Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα

    Περιβάλλον και Τεχνολογία

    Πολιτισμός και ΤεχνολογίαΠέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.

Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, Endeavor Greece, InnoEnergy, KiNNO, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Ίδρυμα Ωνάση, Amazon, Microsoft, PriceWaterHouseCoopers (PwC),  Accenture, (HIGGS) Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, Οικοσύστημα Καινοτομίας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΟΚ!Τhess), CapsuleT, H2B Hub, το ΕΙΤ Climate-Kic Hub Greece και το Κέντρο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ.

 

 

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει