Πέθανε ο Νιλ Ίνες των Monty Python


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 03:56

Ο Βρετανός μουσικός και κωμικός των Monty Python, Νιλ Ίνες, πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 75 ετών. Ο ατζέντης του καλλιτέχνη ανακοίνωσε τον «αιφνίδιο θάνατο» του πελάτη του, χωρίς να αναφέρει την αιτία.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε και η ανακοίνωση της οικογένειας: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Νιλ Τζέιμς Ίνες. Χάσαμε μια ευγενική και πανέμορφη ψυχή, της οποίας η μουσική και τα τραγούδια άγγιξαν τις καρδιές όλων μας.

»Πέθανε από φυσικά αίτια, αιφνίδια και χωρίς να υποφέρει. Η σύζυγός του, Ιβόν, οι τρεις γιοι του και τα εγγόνια του είμαστε όλοι ευγνώμονες για τη ζωή, τη μουσική και τη χαρά που μας έδωσε».

Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική στη δεκαετία του ’60 με το συγκρότημα The Rutles. Εκτός από φωνητικά έπαιζε κιθάρα, πιάνο και μπάντζο. Η μπάντα επικρίθηκε επειδή συνέθετε παρωδίες τραγουδιών των Beatles και μάλιστα ο Ίνες βρέθηκε στα δικαστήρια, κατηγορούμενος από τους ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων του συγκροτήματος. Ο ίδιος ορκίστηκε, περιπαικτικά, στο δικαστήριο ότι δεν άκουγε τα τραγούδια των Beatles και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να τα γνωρίζει.

Κατά τη δεκαετία του ’70, ο Ίνες συνεργάστηκε με τους Monty Python και συμμετείχε στην κωμική τηλεοπτική σειρά «Flying Circus». Στο φιλμ «Life of Brian» του 1979 ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 03:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει