Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν από πυρκαγιά σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Ντάκα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 23:37

Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν σήμερα σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά, δήλωσε ο Ζιλούρ Ραχμάν, διευθυντής πυροσβεστικής υπηρεσίας. Οι πυροσβέστες κατέσβησαν τις φλόγες μέσα σε περίπου μια ώρα, πρόσθεσε.

Πέντε πτώματα ανασύρθηκαν από την αυτοσχέδια μονάδα απομόνωσης του νοσοκομείου που θεραπεύει ασθενείς με Covid-19, δήλωσε ο Ραχμάν. Τα θύματα είναι τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα ηλικιών μεταξύ 45 και 75 ετών, είπε.

Τα νοσοκομεία δίνουν μάχη απέναντι στην αύξηση των λοιμώξεων από κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες στο Μπανγκλαντές, το οποίο έχει ανακοινώσει 38.292 κρούσματα και 544 θανάτους.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες του τομέα υγείας εκφράζουν ανησυχίες ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων ενδέχεται να είναι υψηλότερος σε μια χώρα με πληθυσμό τουλάχιστον 160 εκατομμυρίων, όπου πολλοί πολίτες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Οι χαλαροί κανονισμοί και η ελλιπής εφαρμογή τους ευθύνονται συχνά για μεγάλες πυρκαγιές στο νοτιοασιατικό κράτος που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα κτήριο 22 ορόφων με επιχειρήσεις στην περιοχή Μπανάνι της Ντάκα.

Τον Φεβρουάριο πέρσι, πυρκαγιά σε μια ιστορική συνοικία της πρωτεύουσας σκότωσε 71 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Πηγή φωτογραφίας: dhakatribune.com


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 23:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει