Πέντε κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 20:32

Πέντε νέα κρούσματα του ιού SARS COV-2, σε σύνολο 1.575 εργαστηριακών εξετάσεων, ανακοινώθηκαν από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας. Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τα θετικά στον ιό SARS COV-2 άτομα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αυτά προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 418 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψε 1 κρούσμα. Το άτομο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Από 738 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Από 94 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθοι εργαστηριακοί έλεγχοι, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 79 έλεγχοι.

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 152 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για ένα δείγμα.

Από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, είχαμε αποτέλεσμα για 93 δείγματα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.045.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 20:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει