Πέντε νεκροί από έκρηξη παλιάς οβίδας


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 16:34

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν σήμερα στο βόρειο Πακιστάν, όταν ένας έμπορος παλιοσίδερων προκάλεσε την έκρηξη μιας παλιάς οβίδας, την οποία προσπαθούσε να ανακυκλώσει, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε χωριό της Νοουσέρα, μια περιοχή της επαρχίας Χάμπερ Παστούνκβα, όταν δύο άνθρωποι έφεραν την οβίδα στον έμπορο παλιοσίδερων.

«Η οβίδα εξερράγη όταν αυτός προσπάθησε να τη διαλύσει με ένα σφυρί», δήλωσε στο AFP ο αρχηγός της αστυνομίας της Νοουσέρα Νατζμούλ Χάσαν.

Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το μαγαζί, σκοτώθηκε ο έμπορος παλιοσίδερων, ο βοηθός του, οι δύο άνθρωποι που του είχαν φέρει την οβίδα, όπως και ένας έφηβος που βρισκόταν εκεί.

Παλιά βλήματα όλμου και πυροβολικού, όπως και άλλα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, εισάγονται συχνά λαθραία στο Πακιστάν από το Αφγανιστάν και ορισμένα από αυτά χρονολογούνται από τον σοβιετικό πόλεμο της δεκαετίας του 1980.

Τα σιδερένια περιβλήματά τους θεωρούνται πολύτιμη πρώτη ύλη, η οποία χρησιμοποιείται στα εργαστήρια ή τα εργοστάσια σιδηρουργίας στο βόρειο Πακιστάν.

Περιστατικά όπως το σημερινό δεν αποτελούν κάτι σπάνιο στο Πακιστάν, αν και τον τελευταίο καιρό δεν είναι τόσο συχνά καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να περάσει κανείς λαθραία από τη μεθόριο με το Αφγανιστάν και οι σιδηρουργοί εκπαιδεύονται.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 16:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει