Πέφτουν οι μάσκες…


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, 01:15

Γιώργος Αρκουλής

Μάσκες, λοιπόν για όλους και με τιμές που πέφτουν στο 0,70 του ευρώ, έως 1.10! Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση επιτέλους πήρε θέση έναντι των κερδοσκόπων (οι οποίοι όριζαν με τεχνητή έλλειψη την τιμή ακόμη και έξι – επτά ευρώ!!) και εγγυήθηκε για όλους μας. Τι δεν είπε όμως στο πόπολο; Ότι πριν την συμφορά αυτές οι μάσκες είχαν ασήμαντο κόστος και πωλούνται γύρω  στα τρία έως πέντε  λεπτά, όταν δεν στις χάριζε ο χρωματοπώλης (στην αγορά μπογιάς για να βάψεις ένα δωμάτιο!) Τώρα η τιμή με εγγύηση του κράτους (τρομάρα μας!) αγγίζει το 1,10 το κομμάτι και οι συμβουλές από τους ειδικούς δωρεάν. Δηλαδή πως τις βάζουμε στο πρόσωπο, πως σκεπάζουμε κρατώντας μόνο από τα κορδονάκια μύτη και στόμα κλπ. Για την αισχροκέρδεια έως τώρα από τους προμηθευτές στα φαρμακεία, ούτε λέξη. 

Αναρωτιέμαι όμως εγώ ο αδαής, εκείνος ο Λαρισαίος βιομήχανος (ή βιοτέχνης, δεν έχει σημασία) γνωρίζει ότι η τιμή  μονάδας δεν μπορεί να ξεπερνά τα πέντε λεπτά με το κέρδος μαζί. Πως θα δεχτεί πώληση στο 1,10, δηλαδή με καπέλο 200%, για ένα είδος που λογικά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μοιράζεται δωρεάν από το κράτος στους πολίτες;

Κατά τα άλλα, όποιος δεν συμμορφωθεί με τα τελευταία δεδομένα χρήσης της μάσκας, ας έχει έτοιμο το προστιματάκι των 150 ευρώ. Το οποίο όρισαν ποιοι; Εκείνοι οι οποίοι ως τώρα συμβούλευαν πως η μάσκα δεν είναι απαραίτητη.

ΥΓ: Μήπως ακούσατε τη  συγγνώμη τους; 

ΥΓ2: Προφανώς απεργούν λόγω Πρωτομαγιάς…


 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, 01:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει