Παγετός στην Μαγνησία και μέσα στο Βόλο – "Θάφτηκαν" στο χιόνι Αλόννησος και Σκόπελος

Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου – Έκκληση, μέσω του e-Volos.gr, από την αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δ. Κολυνδρίνη για προσοχή στις μετακινήσεις, χαμηλές ταχύτες και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπου υπάρχει πάγος – Χωρίς ρεύμα η Αλόννησος – Ολονύχτια μάχη και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, υπό την αντιδήμαρχο Β. Καντόλα, η οποία μέσω του e-Volos.gr εφιστά την προσοχή στους πολίτες

Αντιμέτωπες με τον παγετό βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων αλλά και των κατά τόπους Δήμων, με την υπειρωτική Μαγνησία να θυμίζει ένα απέραντο παγοδρόμιο και τα νησιά των Β. Σποράδων, πλην της Σκιάθου, όπου τα φαινόμενα είναι ανίσχυρα, να έχουν “θαφτεί” στο χιόνι, με την Αλόννησο, στην οποία το χιόνι έχει φτάσει το 1,5 μέτρο, να αντιμετωπίζει και πρόβλημα ηλεκτροδότησης και την Σκόπελο να ακολουθεί.

Με τις θερμοκρασίες να χαρακτηρίζονται πολικές, ακόμα και στα πεδινά, αφού στο Βελεστίνο για παράδειγμα το θερμόμετρο άγγιξε ακόμα και τους -9 βαθμούς Κελσίου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση του παγετού. Χαρακτηριστική είναι η έκκληση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη, μέσω του e-Volos.gr, για προσοχή στις μετακινήσεις, χαμηλές ταχύτες και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπου υπάρχει πάγος.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, οι δρόμοι σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα είναι μεν ανοιχτοί και αυτό μετά από σκληρή δουλειά, ωστόσο χρειάζεται τεράστια προσοχή λόγω του παγετού.

Στην κορυφή του Πηλίου, με το Χιονοδρομικό Κέντρο να παραμένει ανοιχτό, το θερμόμετρο άγγιξε ακόμα και τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου όμως η εικόνα είναι ανάλογη, με τα στενά στις συνοικίες να χιονισμένα και το πρόβλημα του πάγου σε συγκεκρίμενα σημεία εμφανές. Οι υπηρεσίες του Δήμου, υπό την αντιπεριφερειάρχη Βιολέτα Καντόλα, έδωσαν ολονύχτια μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, αφού η χιονόπτωση ήταν συνεχιζόμενη, ενώ, όπως η ίδια τόνισε στο e-Volos.gr, εφιστώντας στους δημότες την προσοχή στις μετακινήσεις, τα μηχανήματα του Δήμου δεν έχουν σταματήσει στιγμή να επιχειρούν, τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες της πόλης αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες και στα χωριά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει