Παγοδρόμιο στη Μόσχα μετατράπηκε σε νοσοκομείο για νοσούντες με Covid-19


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, 14:43

Η Ρωσία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων περιστατικών κορωνοϊού, 22.778, το προηγούμενο 24ωρο, ενώ οι αρχές στη Μόσχα κατασκεύασαν ένα προσωρινό νοσοκομείο μέσα σε ένα παγοδρόμιο προκειμένου να διαχειριστούν τη συρροή ασθενών με COVID-19.

Η χώρα των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων άρχισε να ανοίγει προσωρινές κλινικές και να αναπροσανατολίζει νοσοκομεία στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις προκειμένου να ελαφρύνει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Στη Μόσχα, το Παγοδρόμιο Krylatskoe, γνωστό για τη φιλοξενία διεθνών διαγωνισμών παγοδρομιών ταχύτητας, βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή αφού μετατράπηκε σε προσωρινό νοσοκομείο για ασθενείς με COVID-19. Άνοιξε τον περασμένο μήνα.

Αν και με καλύτερους πόρους στη διάθεσή τους σε σχέση με άλλες περιοχές, οι αρχές της Μόσχας βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Ανέφεραν σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, 6.360 νέες μολύνσεις στη ρωσική πρωτεύουσα.

Περισσότερες από 1.300 νοσοκομειακές κλίνες εξοπλισμένες με παροχές οξυγόνου καλύπτουν τα 400 μέτρα στίβου του παγοδρομίου, με περισσότερους από 100 γιατρούς και νοσηλευτές να έχουν αναπτυχθεί.

«Μόνο το σχέδιό του το διαφοροποιεί από ένα συνηθισμένο νοσοκομείο», δήλωσε ο αρχίατρος Αντρέι Σκόντα στο πρακτορείο Reuters, φορώντας ιατρική μάσκα και στολή εργαστηρίου.

Η εγκατάσταση, είπε, έχει εφοδιαστεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να παράσχει θεραπεία και να διαγιγνώσκει την ασθένεια στους νοσούντες, περιλαμβανομένου και ενός μαγνητικού τομογράφου. 

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 600 άνθρωποι, με 60 έως 80 νέους ασθενείς να εισάγονται ή να παίρνουν εξιτήριο κάθε μέρα.

«Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, κάτι που δεν συνέβαινε την άνοιξη (στην έναρξη της πανδημίας)», είπε ο Σκόντα. «Από τότε έχουμε ετοιμάσει κλινικά πρωτόκολλα, έχουμε αποκτήσει εμπειρία στη μάχη κατά του κορωνοϊού».

Παρά την πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων, οι ρωσικές αρχές απέφυγαν μέχρι τώρα να επιβάλουν περιορισμούς τύπου lockdown σε όλη τη χώρα όπως είχαν κάνει νωρίτερα φέτος, τονίζοντας αντ΄αυτού τη σημασία της υγιεινής, της κοινωνικής απόστασης και της επιβολής στοχευμένων μέτρων σε ορισμένες περιοχές.

Οι αρχές στην περιοχή Μπουριάτια της Σιβηρίας, στα σύνορα με τη Μογγολία, έκλεισαν την Δευτέρα (16/11) τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα, τα μπαρ και τις δημόσιες εγκαταστάσεις για δύο εβδομάδες στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν τον ιό.

Η περιοχή, που κατέγραψε 271 νέα περιστατικά μόλυνσης τις τελευταίες 24 ώρες, είναι η πρώτη στη Ρωσία που επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς ως απόκριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Ο αριθμός των ασθενών δεν μειώνεται», δήλωσε ο Αλεξέι Τσιντένοφ, ο περιφερειακός κυβερνήτης, σε βιντεοδιάσκεψη. «Υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στο δίκτυο των φαρμακείων. Όλο και περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες απαιτούνται κάθε μέρα».

Με 1.948.603 μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας, η Ρωσία έχει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία.

Οι ρωσικές αρχές κατέγραψαν 303 θανάτους που συνδέονται με τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανάτων να φθάσει τις 33.489.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει