«Παιχνίδια Αγάπης»: Δράση αγάπης από παιδιά για παιδιά με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με στόχο να έχει το κάθε παιδί το δικό του παιχνίδι για τα φετινά Χριστούγεννα, ο Δήμος Βόλου οργανώνει εκστρατεία συλλογής παιχνιδιών που θα προσφερθούν σε παιδιά, των οποίων οι γονείς αδυνατούν οικονομικά να τους προσφέρουν αυτή τη μικρή χαρά.

Για τη συλλογή των προσφερόμενων παιχνιδιών, ο Δήμος Βόλου δεν θα απευθυνθεί μόνο σε επιχειρήσεις – χορηγούς, αλλά απευθύνεται κυρίως στους δημότες της πόλης και ειδικά στα παιδιά, αυτά τα παιδιά που έχουν την τύχη να είναι τα δωμάτιά τους γεμάτα από παιχνίδια και είναι πρόθυμα να μοιραστούν την «περιουσία» τους με τα λιγότερο τυχερά παιδιά.

Η συγκεκριμένη δράση, δεν στοχεύει μόνο στα παιδιά που θα λάβουν αυτή τη μικρή χαρά, αλλά και στη χαρά των παιδιών που θα προσφέρουν, στο να συνειδητοποιήσουν οι μικροί δημότες την αξία της κοινωνικής προσφοράς από την ευαίσθητη παιδική ηλικία.

Για τη συλλογή των παιχνιδιών, από αρχές Δεκεμβρίου, θα είναι ανοικτή η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου, όπου οι μικροί δημότες στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο θα παραδίδουν το παιχνίδι που τους «περισσεύει» για να αξιοποιηθεί από τα παιδιά κάποιας άλλης οικογένειας.

Ως «ανταμοιβή» για την ευγενική τους προσφορά, οι νεαροί δημότες της πόλης θα συμμετέχουν – εφόσον το επιθυμούν – σε ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης στα Χαρακτικά Έργα του Τάσσου, το οποίο θα υλοποιηθεί από το προσωπικό του Δήμου και Εθελοντές.

Στη διαδικασία παράδοσης των παιχνιδιών μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά μεμονωμένα με πρωτοβουλία της οικογένειας, αλλά καλούνται και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πόλης να οργανώσουν παραδόσεις παιχνιδιών ανά τάξη ή και σχολείο.

Λίγες ημέρες προ των Χριστουγέννων, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συλλογή των παιχνιδιών, ομάδες παιδιών καλούνται να συμμετάσχουν σε εργαστήριο συσκευασίας δώρου των ειδών, μία συλλογική διαδικασία όπου το προσωπικό του Δήμου σε συνεργασία με τους μικρούς εθελοντές θα τυλίξουν με αγάπη τα δώρα για να φύγουν για τους προορισμούς τους.

Όταν τα παιχνίδια αμπαλαριστούν και φορτωθούν σε οχήματα, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο γιορτή για παιδιά…από παιδιά…με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης γιορτής θα υλοποιηθεί από μικρούς καλλιτέχνες – μουσικούς, ηθοποιούς, ζωγράφους κλπ, των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνά τα 12 έτη.

Με τη δράση «Παιχνίδια Αγάπης», ο Δήμος Βόλου στοχεύει στην ενεργοποίηση και των μικρότερων σε ηλικία δημοτών, των αυριανών δημοτών που θα πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της ομορφότερης ίσως πόλης της Ελλάδας.

Για τις οργανωμένες παραδόσεις παιχνιδιών και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ξενάγησης για τα Χαρακτικά έργα του Δημαρχείου, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Βόλου σε τηλέφωνα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Με τον ίδιο τρόπο θα επικοινωνούν με το Δήμο Βόλου και τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση και τη γιορτή για το αμπαλάζ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει