Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδικάζουν τη συμφωνία Ισραήλ-Μαρόκου για αποκατάσταση των σχέσεών τουςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, 03:00

Ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος καταδίκασε χθες Πέμπτη τη συμφωνία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων που έκλεισαν το βασίλειο του Μαρόκου με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι είναι «απαράδεκτη» και «επιζήμια για την παλαιστινιακή υπόθεση».

«Η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ θα πλήξει την παλαιστινιακή υπόθεση», προεξόφλησε ο Ναμπίλ Σάατ, σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, του Μαχμούντ Αμπάς, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η παλαιστινιακή ηγεσία θα απορρίπτει πάντοτε τέτοιες «απαράδεκτες συμφωνίες», πρόσθεσε.

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, καταδίκασε επίσης τη συμφωνία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων.

«Πρόκειται για πολιτικό αμάρτημα που δεν υπηρετεί την παλαιστινιακή υπόθεση και ενθαρρύνει την κατοχή (σ.σ. όρος με τον οποίο παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρονται πάγια στο Ισραήλ) να συνεχίσει να αρνείται τα δικαιώματα του λαού μας», υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του κινήματος Χάζεμ Κασέμ.

Ο πρόεδρος Αμπάς, στον οποίο ο μονάρχης του Μαρόκου, ο Μοχάμεντ Στ΄, είπε χθες ότι τόνισε πως η Ραμπάτ δεν θα αποκηρύξει «ποτέ τον ρόλο της στην υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού», δεν έχει εκφραστεί ως τώρα.

Η παλαιστινιακή ηγεσία χαρακτήρισε προηγούμενες συμφωνίες αραβικών κυβερνήσεων με το Ισραήλ για την εξομάλυνση των σχέσεών τους «πισώπλατη μαχαιριά».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua, AFP


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, 03:02Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει