Παλλαϊκές αντιδράσεις στη Βραζιλία κατά του Μπολσονάρου

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 18:46

Παλλαϊκές αντιδράσεις στη Βραζιλία κατά του Μπολσονάρου

Στη Βραζιλία, που έγινε χθες η δεύτερη χώρα παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ που ξεπέρασε το όριο τω 500.000 νεκρών από την Covid-19, η πρόσφατη αύξηση των ημερήσιων θανάτων επιβεβαιώνει την άφιξη ενός τρίτου κύματος.

Ο τελευταίος απολογισμός του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για 500.800 νεκρούς, εκ των οποίων 2.301 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Αυτήν την εβδομάδα, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος ημερήσιων θανάτων ξεπέρασε τους 2000 για πρώτη φορά από τις 10 Μαΐου, σε αυτήν τη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στις 19 από τις 27 πολιτείες της Βραζιλίας, με πληρότητα άνω του 80% στις κλίνες των ΜΕΘ και 90% σε οκτώ εξ αυτών.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στη Βραζιλία ξεκίνησε με καθυστέρηση, στα μέσα Ιανουαρίου και μόλις το 29% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 11,36% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει παλλαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μπολσονάρου. Το Σάββατο δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στην πρωτεύουσα Σάο Πάολο. Μεταξύ άλλων στα συνθήματά τους στα πανό οι διαδηλωτές ανέγραφαν “Ψωμί, Παιδεία, Εμβόλια και Παιδεία” και “Έχουμε μισό εκατομμύριο λόγους να διώξουμε τον Μπολσονάρου”.

 

 

 

 

Ως γνωστόν, ο Μπολσονάρου είναι σκεπτικιστής του κορωνοϊού, ενώ επανειλημμένα έχει παραβιάσει ο ίδιος τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης μάσκας.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 18:49

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει