ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Κάλεσμα για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 9ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας

“Καλούμε τα Σωματεία, τους Εργαζόμενους Γονείς να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 2.30 μ.μ.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που υποφέρουν. Να κάνουμε δική μας υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα. Εξάλλου, κοινή είναι η ρίζα, κοινός είναι ο αντίπαλος που γεννά τους πολέμους, την προσφυγιά, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια.

Η σημερινή κατάσταση χειροτερεύει με ευθύνη της κυβέρνησης που έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα παρά τη θέλησή τους. Υπέγραψε και εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που διπλοεγκλωβίζει τους πρόσφυγες και που η κυβέρνηση την παρουσιάζει ως μονόδρομο για τον περιορισμό του προσφυγικού προβλήματος, εκβιάζοντας το λαό. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Την ίδια ώρα φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προσφέρει γη και ύδωρ για την επιτυχία των δολοφονικών-ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Για να πλουτίσουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, πολεμικές και κατασκευαστικές εταιρείες. Υπόσχεται και προπαγανδίζει σε όλους του τόνους την επιθυμία της να εμπλέξει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ανταγωνισμούς και στις διάφορες πολεμικές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους για την εργατική τάξη και το λαό μας, καθώς και άλλους λαούς.

Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που οξύνονται στο έπακρο αυτές τις μέρες με το κύμα κακοκαιρίας.

Πάνω στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης, διάφορα φασιστοειδή, με ύπουλο και ταυτόχρονα οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους. Στο στόχο τους έχουν τους εργαζόμενους γονείς, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Χρησιμοποιούν τις απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της, για να προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους, να σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. Η κυβέρνηση με τη στάση της δίνει χώρο και χρόνο στους φασίστες να παρεμβαίνουν.

Να απομονωθούν από όλους οι φασίστες!

Καμία υποτίμηση, ιδιαίτερα από τους γονείς που αντιλαμβάνονται τον σχεδιασμό που έχουν! Τα ψευτοεπιχειρήματά τους είναι ο φερετζές της φασιστικής ιδεολογίας και δράσης τους! Με αυτά ανοίγουν το δρόμο για να χύσουν το δηλητήριό τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 2:30 Μ.Μ.

Διεκδικούμε:
· Να καταργηθούν όλες οι αντιδραστικές συμφωνίες (Δουβλίνο, ΕΕ-Τουρκίας, κ.λπ.) που εγκλωβίζουν περίπου 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, για να αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό, σε συνθήκες απόλυτες εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης, στα νύχια των μονοπωλίων ελληνικών και ξένων.
· Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όχι στην παραχώρηση των στρατιωτικών βάσεων. Όχι στην εκχώρηση της φρούρησης των συνόρων σε ΝΑΤΟικούς ευρωενωσιακούς μηχανισμούς, όπως η FRONTEX, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης Συνόρων, με πρόσχημα τους μετανάστες.
· Να δοθεί η δυνατότητα γρήγορης χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες και προώθησής τους στις χώρες που θέλουν.

Για τους πρόσφυγες στο Βόλο:
· Αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο διάστημα φιλοξενούνται εδώ. Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στη στέγαση, σίτιση, υγιεινή, ύδρευση, θέρμανση. Άμεσα μέτρα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ, πρόσληψη και διάθεση του απαραίτητου προσωπικού και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις γυναίκες, τα ΑμΕΑ, τα μικρά παιδιά. Έξω οι ΜΚΟ από τον Μόζα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει