ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Να πάρει πίσω η εργοδοσία της ΙΜΑΣ Α.Ε. την εκ περιτροπής εργασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ

Η επαναφορά και υλοποίηση των απαιτήσεων της εργοδοσίας της ΙΜΑΣ Α.Ε. για εκ περιτροπής εργασία των εργαζομένων, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι πολυεθνικές μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας τους δεν υπολογίζουν τίποτα και θα τσαλαπατήσουν κάθε εργατική κατάκτηση όσο τα σωματεία και το εργατικό κίνημα δεν αντιδρούν αποφασιστικά.

Αυτό εξάλλου απαιτεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στην οποία πίνουν νερό τα κόμματα που στηρίζουν τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Φθηνότερη εργασία με τσάκισμα μισθών και συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, κατάργηση θέσεων εργασίας με ομαδικές απολύσεις, κατάργηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων για να γίνει όπως λέει και η εταιρεία «βιώσιμη» και «ανταγωνιστική».

Από αυτή την εξέλιξη που είναι συνέχεια άλλων εργοστασίων και στην περιοχή μας οι εργαζόμενη της ΙΜΑΣ Α.Ε. και γενικότερα της περιοχής μας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα: Ότι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων δεν έχουν τέλος, ιδιαίτερα όταν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία κρατούν παθητική στάση απέναντι στις απαιτήσεις τους με πρόσφατο παράδειγμα στην περιοχή μας τη Χαλυβουργία.

Επίσης ότι ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι για να βάλουν φρένο δεν είναι να ψάχνουν νομικά τερτίπια, αλλά ταξικά και ενωμένοι να απαντήσουν σαν μια γροθιά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Το σταμάτημα της παραγωγής, η αποφασιστικότητα και η ενότητα σαν μια γροθιά όλων των εργαζομένων, η ένωση με την υπόλοιπη εργατική τάξη είναι αυτό που πονάει την εργοδοσία και θα κάνει πιο αποτελεσματικό τον αγώνα σε κάθε χώρο και κάθε κλάδο. Δρόμος δύσκολος που απαιτεί θυσίες, είναι όμως ο μόνος που θα πιάσουν πραγματικά τόπο σε αντίθεση με τις θυσίες που μας υποχρεώνουν να κάνουμε εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της με αποτέλεσμα τη συνεχή εξαθλίωσή μας.

Το ΠΑΜΕ και όλα τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό στηρίζουν την απόφαση των εργαζομένων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και θα είναι έμπρακτα στο πλευρό τους όπως έχουν αποδείξει όλο αυτό το διάστημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει