ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Να σταματήσουν οι διώξεις για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το παρακάτω ψήφισμα υπογράφουν με αποφάσεις τους τα σωματεία:

Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»
Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας
Σωματείο Εργαζομένων Λεβεντέρη
Σωματείο Εργαζομένων Κοκα-κολα 3Ε Βόλου
Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας
Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας
Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Επίσης με πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ το ψήφισμα υιοθετήθηκε και από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Το ψήφισμα είναι το εξής:

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου, σέρνοντας τους σε δίκη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει η φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» που είχε διοργανώσει τον Απρίλη του 2013 η ναζιστική και δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.

Είναι καθαρό ότι η αιμοδοσία είναι μια πανανθρώπινη πράξη ζωής σε όποιον και όποια την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από έθνος, φυλή, θρησκεία, γλώσσα ή άλλες διακρίσεις. Εκεί, λοιπόν, οι υμνητές της άριας φυλής βρήκαν να «χτυπήσουν» ώστε να μπολιάσουν με την δηλητηριασμένη σκέψη τους και τον ρατσισμό την πράξη αυτή.

Η ρατσιστική αυτή πράξη της Χ.Α. βρήκε απέναντί της δεκάδες συνδικαλιστές και φορείς του κινήματος σε μια προσπάθεια η αιμοδοσία να γίνει χωρίς όρους και το αίμα να είναι στην διάθεση όποιου το έχει ανάγκη.

Εντύπωση και ερωτηματικά προξενεί η στάση της τότε διοικήτριας του Νοσοκομείου Βασιλείας Πατλάκα-Σίδερη η οποία αντί να αποτρέψει η ίδια μια τέτοια αιμοδοσία, όπως της είχε ζητηθεί από συνδικαλιστές, σωματεία και φορείς του κινήματος έπειτα από αναφοράς της στον εισαγγελέα Σάμου, ζήτησαν μαζί με τον αρχιχρυσαυγίτη της Σάμου, τη δίωξη των συνδικαλιστών.

Το αποτέλεσμα είναι να δικάζονται στις 15 Οκτώβρη 2015 η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Ουρανία Μιτσάκη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ Σταμάτης Φιλιππής και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου Νίκος Μπαρμπατζάς.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση αυτού του αγώνα και την στάση της τότε διοικήτριας του νοσοκομείου και του εισαγγελέα Σάμου. Η δίκη αυτή έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων, νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά και φυλετικά κριτήρια. Παίρνει καθαρή θέση υπέρ της ναζιστικής και δολοφονικής οργάνωσης της Χ.Α. και υπέρ των πολιτικών-ιδεολογικών της πεποιθήσεων.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των αστικών κομμάτων που «χαϊδεύουν» την Χ.Α. και θρέφουν το «αυγό του φιδιού». Η ποινικοποίηση αυτού του αγώνα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγώνων. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Να απομονώσουν την φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές.
Να σταματήσει τώρα η δίκη.
Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη και πρέπει να γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει