ΠΑΜΕ Μαγνησίας: «Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου Ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, είναι ότι θίγει τους πάντες: Τους σημερινούς ασφαλισμένους, αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους. Τσακίζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των αναιμικών μεροκάματων είναι αμφίβολο αν και πότε θα πάρει σύνταξη.

Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους. Οι ενιαίοι κανόνες επιτυγχάνονται τόσο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που ήδη αποδίδονται, όσο και με την παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο, με την επωνυμία Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Είναι επίσης βέβαιο ότι το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς έχουμε σε εξέλιξη τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η επίθεση στην κοινωνική Ασφάλιση μπαίνει στην τελική ευθεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εντείνει την επικοινωνιακή της επιδρομή.

Βασικά στοιχεία της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι ότι δε θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, ότι ακόμα και αν γίνουν, αυτές θα περιοριστούν στις επικουρικές, πως το νέο σύστημα που ετοιμάζεται, θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη και θα παραμερίζει τις στρεβλώσεις και πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δίνει τη μάχη υπέρ των ασφαλισμένων, για ένα «βιώσιμο σύστημα»!

Τα παραπάνω, βέβαια, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, αλλά έχουν στόχο να παραπληροφορήσουν και να εξαπατήσουν τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου η κυβέρνηση να αποσπάσει την ανοχή τους για τις νέες ανατροπές.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. πραγματοποιεί σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών για την καλύτερη ενημέρωση σε σχέση με ότι προβλέπει τα σχέδιο της κυβέρνησης, για τις θέσεις του ταξικού κινήματος για το δικαίωμα στη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και την οργάνωση της αντίστασης για την ανατροπή του νέου αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ώρα 6:30 το απόγευμα, στο Ε.Κ.Β.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει