ΠΑΜΕ: Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων Βόλου του ΠΑΜΕ καλεί την κάθε εργαζόμενη, τον κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στην απεργία! Να νεκρώσει κάθε εμπορομάγαζο και Μάρκετ!

Η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συντάξεις. Αφορά το σύνολο της ζωής μας, συνδέεται με την προστασία της μητρότητας, τα επιδόματα, άδειες, τις επαγγελματικές ασθένειες, τα εργατικά ατυχήματα, αφορά το δικαίωμα μας σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εμάς και τα παιδιά μας .

Στον κλάδο του εμπορίου οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά την όλο και πιο σκληρή επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας μέσα από την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας. Στον κλάδο του εμπορίου σε πλήρη εξέλιξη είναι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η απλήρωτη εργασία αυξάνεται συνεχώς, οι υπερωρίες είναι καθημερινό φαινόμενο, η δουλειά σε 2 και 3 πόστα είναι πραγματικότητα για την πλειοψηφία των εργαζομένων στα μεγάλα Σουπερ Μαρκετ, στις αποθήκες, τα πολυκαταστήματα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την ορθοστασία, τα βάρη, τις αλλαγές θερμοκρασίας σε χώρους που υπάρχουν ψυγεία και καταψύξεις, τις επαγγελματικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα που θερίζουν.

Έρχονται να προστεθούν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό τα οποία καταργούν κάθε υποχρέωση του εργοδότη αλλά και του κράτους για προστασία και περίθαλψη στους εργασιακούς χώρους. Οι εργαζόμενοι θα σακατεύονται καθημερινά στον χώρο εργασίας για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων χωρίς κανείς να τους εξασφαλίζει την πρόσβαση σε φάρμακα, απαραίτητες εξετάσεις και θεραπεία.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τις χιλιάδες γυναίκες στον κλάδο που είναι και η πλειοψηφία. Κανείς δεν εξασφαλίζει την προστασία της μητρότητας μέσα από την παροχή επιδομάτων μητρότητας και λοχείας , τις απαραίτητες άδειες , τη δωρεάν πρόσβαση σε ειδικευμένες εξετάσεις σε περίοδο εγκυμοσύνης. Κανείς δεν εξασφαλίζει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα παιδιά μας. Με βάση την ανταποδοτικότητα του νέου αντιασφαλιστικού νόμου η ασφάλιση των παιδιών μας θα εξαρτάται από την πρόσθετη εισφορά μας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι νέοι εργαζόμενοι στον κλάδο να μην συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ, να μην συμβιβαστούν με τις πετσοκομμένες υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας.

Σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει συναγερμός! Να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να απεργήσουμε! Να μην μείνουμε μέσα στα μαγαζιά, πίσω από κατεβασμένα ρολά!

Να συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και να ενώσουμε την δύναμή μας με εργαζόμενους, μικρούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που και αυτοί θα απεργήσουν και θα κινητοποιηθούν όχι για ένα καλύτερο νομοσχέδιο, ο καθένας για την πάρτη του, να εξαιρεθεί ο κλάδος του, αλλά με σύνθημα: αυτό το νομοσχέδιο δεν παίρνει βελτιώσεις, δεν διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται! Να μην φτάσει καν στην Βουλή!

Να μην δεχτούμε η φωνή μας και ο αγώνας μας να χρησιμοποιηθεί από εκείνους που δεν «εναντιώνονται» στην ουσία του νομοσχεδίου αλλά στα παρακλάδια του, που δεν «καίγονται» για το αν θα περάσει το νομοσχέδιο αλλά για να μην πειραχθεί το δικό τους ταμείο

Να αγωνιστούμε κάτω από την σημαία των δικών μας συμφερόντων που είναι Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει