Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 12:28

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Μαθητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο «για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και την υγεία» πραγματοποιείται σήμερα από τις 12 το μεσημέρι, στην Αθήνα στα Προπύλαια. Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί.

Δείτε εικόνες:

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές ζητούν:

-Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

-Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

-Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.

-Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

-Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

-Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

-Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

-Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

«Θέλουμε και έχουμε δικαίωμα σε ένα ασφαλές σχολείο! θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και να μπορούμε να μορφωνόμαστε σε αυτά ολόπλευρα και χωρίς φόβο για την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας! Για αυτό και αγωνιζόμαστε! Είμαστε μαζί! κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή!» σημειώνουν.

Τα αιτήματα στηρίζουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προσθέτοντας την ανάγκη «για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 12:29

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει